Tapetul revine – cum îl poți integra în designul interior al casei tale – idei de amenajare

Tapet

Dacă până acum câțiva ani se spunea că tapetul este total demodat, se pare că începând cu anul 2017, el a revenit în forță, reușind să treacă proba timpului. Dacă ne uităm la toate caracteristicile lui, înțelegem și de ce. 

În primul rând, este disponibil în sute de modele și texturi, oferă o notă elegantă și unică oricărei locuințe, are capacitatea de a umple spațiul și de a-i da viață, are un finisaj rezistent și, nu în ultimul rând, se montează destul de ușor. Așa că, dacă te gândești să integrezi tapetul în designul interior al locuinței tale, iată cum poți face acest lucru într-un mod simplu și rapid. 

Folosește tapetul pe un singur perete

Având texturi bogate, pline, tapetul poate deveni obositor atunci când este folosit pe toți pereții unei camere. În plus, își poate pierde din farmec, devenind plictisitor și mai puțin spectaculos decât dacă îl păstrezi pentru zone restrânse. De aceea, recomandat este să pui tapet doar pe un perete, lăsând restul pereților albi sau în nuanțe pastelate de galben, albastru, verde, violet.  Iată, în continuare, câteva dintre cele mai indicate zone în care poți aplica tapetul:

În living, pe peretele din spatele canapelei

În cazul în care canapeaua este poziționată în partea opusă ușii, cu alte cuvinte, când intri în living, primul lucru pe care îl vezi este zona de relaxare cu fotolii, canapea, veioza sau o măsuță pentru cafea, atunci tapetul te poate ajuta să evidențiezi și mai mult această parte a camerei. Alege o nuanță care să contrasteze cu cea a obiectelor de mobilier și vei obține un efect impresionant.

Citește și: Care sunt culorile anului 2020 si cum le integrezi in designul interior al casei tale

Idei pentru amenajarea locuintei cu tapet

De asemenea, poți alege nuanțe din aceeași gamă cu cea a canapelei sau mobilei. O altă idee este să accesorizezi camera cu perne ce au textură și imprimeuri identice cu tapetul, dacă îți dorești puțină simetrie și un design interior care cu siguranță va atrage admirația musafirilor tăi. 

Cum pui tapet

 

Tapet in living

În living, pe peretele pe care este montat televizorul 

O altă idee este să evidențiezi partea opusă canapelei, pe care de obicei se găsește montat și televizorul. În cazul în care îți place să petreci serile uitându-te la seriale, filme și dacă și beneficiezi de un televizor cu diagonală mai mare de 40 de inch, poți accesoriza această zonă alegând un tapet ce imită textura și aspectul unui perete din cărămizi sau piatră.

Tapet cu model

În dormitor, în spatele tăbliei patului

La fel ca în exemplu anterior, poți monta tapetul și in dormitor. Mai exact, pe peretele din spatele patului. Pentru un plus de eleganță, poți alege să îl lipești pe tot peretele, de sus în jos. Este varianta simplă, aflată la îndemâna oricui. 

 Tapet in dormitor

 

Inspiratie si idei creative de tapet

Cu ajutorul tapetului, poți crea un fel de ramă care încadrează patul. 

Tapet cu desen

O altă idee este să montezi tapetul în părțile laterale patului, pe fâșiile rămase între marginea tăbliei și unghiul format de cei doi pereți. 

Tapet roz

Pe hol

De multe ori, atunci când vrem să amenajăm o locuință, o mare parte din atenția noastră se concentrează pe living, dormitor, bucătărie și mai puțin pe baie, respectiv hol. Ne gândim că cele două zone ne limitează nu doar spațiul (ocupând puțin loc în apartament în comparație cu livingul, de exemplu), ci și ideile de amenajare. Așa că, dacă îți dorești ca holul casei tale să nu fie unul anost, lipsit de farmec, îl poți accesoriza cu ajutorul tapetului. Alege o culoare și o textură care să se asorteze cu nuanțele din restul casei și aplică-l fie pe unul dintre pereți, fie în zona în care ai pus pantofarul, cuierul sau alte obiecte de mobilier. 

Tapet pe hol

Cum folosesti tapetul in hol

În final, ca ultimă sugestie, când vrei să amenajezi locuința, lasă-ți creativitatea și imaginația să se joace. Vezi cum pot aceste două calități să integreze ideile anterioare în designul interior al locuinței tale. Cu implicare și răbdare, cu siguranță, rezultatul va fi unul spectaculos.

Adresa ta de email nu va fi publicată pe site. Câmpurile marcate cu steluță* trebuie completate.

*