Orașe

Totul despre chiriile în București: cât costă chiria și cum alegi locuința potrivită

Ești în căutarea locuinței perfecte cu chirie în București? Indiferent dacă ești nou venit în capitală sau bucureștean, în căutare de o schimbare, student ori cauți o locuință pentru tine și familia ta, noi îți aducem un ghid al prețurilor care să te ajute să te orientezi. 

Cu siguranță, primele criterii după care te ghidezi când vrei să-ți închiriezi o locuință sunt bugetul tău și zona în care se află garsoniera sau apartamentul. Ca regulă generală, prețul chiriilor variază în funcție de zonă. Astfel, se pot observa diferențe de preț nu numai între sectoarele capitalei, dar și de la un cartier la altul în același sector. Acest ghid aduce împreună cele două criterii pentru a-ți face alegerea mai ușoară.

  • Garsoniere cu chirie în București
    undefined
  • Chirie apartament o cameră în București
    undefined
  • Chirie apartament cu două camere în București
  • Chirie apartament cu trei camere în București
    undefined
  • Evoluția chiriilor în București

Garsoniere cu chirie în București

Garsonierele sunt ideale pentru studentul în căutare de independență ori chiar pentru angajatul proaspăt mutat în capitală. Cu siguranță, vei ține cont de apropierea față de serviciu, de facultate sau de principalele atracții ale capitalei. 

Prețurile la garsoniere de închiriat variază mult în funcție de zonă, suprafață, stadiu de mobilare sau tipul de bloc. 

Chirii mici la garsoniere în București

Cele mai mici chirii la garsoniere în București le vei găsi în sectoarele 3, 4 și 5. Prețul mediu este de 150 de euro lunar la garsoniere mobilate. Un potențial dezavantaj îl reprezintă faptul că acestea sunt în blocuri mai vechi. Prețurile urcă dacă îți dorești o locuință mai aproape de centru.

În sectorul 6, o garsonieră în cartierul Militari poate costa 200 de euro pe lună. Totuși, în funcție de alte criterii, în aceeași zonă prețul se poate ridica până la 300-350 de euro.

Tot o garsonieră de închiriat în sectorul 1 variază între 300 și 400 de euro pe lună. În sectorul 2, prin comparație, ai ocazia să găsești un studio de închiriat mai spațios, la prețuri ușor sub 300 de euro.

Există posibilitatea ca prețurile să te surprindă plăcut în unele cazuri. Aruncă o privire la toate anunturile de inchirieri garsoniere în București și pune în balanță criteriile care sunt un must-have pentru tine și cele în privința cărora ești flexibil pentru găsirea locuinței perfecte.

Chirie apartament o cameră în București

Apartamentul cu o cameră este diferit de garsonieră prin faptul că este mai mare și are bucătăria separată. Garsoniera va fi adesea sub 30 de metri pătrați și de multe ori nu va avea decât camera propriu-zisă și o baie mică. Apartamentul cu o cameră are circa 50 de metri pătrați.

În sectorul 1, chiria la apartamentul cu o cameră variază între 450 și 550 de euro, în medie. Avantajul principal este că acest tip de apartamente sunt gata mobilate și de multe ori în cartiere rezidențiale noi. În sectoarele 2 și 5 situația este similară, prețul mediu fiind de 500 de euro lunar.

Chirii mici la apartamente în București

În sectorul 3, prețul mediu este de 300 de euro lunar la astfel de locuințe ce pot chiar depăși 50 de metri pătrați. Tot prețuri ceva mai accesibile găsești și în sectorul 4, unde chiria la un apartament cu o cameră costă în jur de 350-400 de euro pe lună. De asemenea, în sectorul 6, vei găsi prețuri în jur de 350-400 de euro la multe apartamente de 50-60 de metri pătrați.

Chirie apartament cu două camere în București

Sunteți un cuplu proaspăt căsătorit sau vreți pur și simplu să vă mutați împreună? Atunci apartamentele cu două camere ar putea fi alegerea perfectă pentru voi. Un sfat util ar fi să urmăriți cu atenție suprafața locuinței, ce poate varia de la doar 50 de metri pătrați până la 100.

Prețurile variază din nou mult în funcție de sector, de cartier și de apropierea față de centru, precum și în funcție de celelalte criterii menționate anterior.

În sectorul 1, cele mai ieftine apartamente cu două camere sunt în jur de 400 de euro lunar. Cele mai scumpe ajung până la 1000 de euro și peste, în cartierele rezidențiale noi, cartierele de lux sau zona ultracentrală. În sectorul 2, puteți găsi prețuri sub 300 de euro, în cartierele Pantelimon și Ștefan cel Mare.

Apartamentele mai spațioase, în complexuri rezidențiale noi din cartierele Tei, Colentina sau Pipera, ajung la 750 de euro și peste. Prețuri similare găsiți și în sectorul 3.

Cele mai mici prețuri sunt în sectorul 6. Aici găsești ușor prețuri sub 200 de euro lunar. Prețuri mici poți găsi și în sectorul 5. Aici chiriile la apartamente de 55 de metri pătrați în medie costă în jur de 250 de euro pe lună – în cartiere precum Ghencea și 13 Septembrie.

În sectorul 4, prețurile sunt ceva mai mici la apartamente destul de spațioase, de 60-70 de metri pătrați. Pentru acestea vei plăti în medie 300 de euro în cartierul Berceni.

Dacă vrei o locuință mai mare, mai nouă și mai aproape de centru, în sectoarele 4, 5 și 6, vei plăti între 600 și 700 de euro lunar.

Chirie apartament cu trei camere în București

Proprietarii de apartamente cu trei camere vizează în general familiile cu copii. Prețul pe chirie în București la astfel de apartamente variază mai mult decât în cazul altor tipuri de locuință analizate anterior.

Astfel, în sectorul 1 media de preț este de 400 de euro pe lună la apartamente de 60-80 de metri pătrați. Avantajul este că apartamentele sunt în zone apropiate de centru, în Piața Victoriei ori în zona Cișmigiu. Pentru apartamente mai spațioase adaugă încă 50-100 de euro lunar.

În sectorul 2, prețul mediu este de 350-400 de euro pe lună, la apartamente cu suprafață relativ mare, de 70 până la 90 de metri pătrați – în Colentina, Tei și Pantelimon, cu precădere. Tot așa se situează și sectorul 3.

În schimb, pentru un apartament nou, de lux, în cartierul Vitan sau Dristor, vei plăti 1000 de euro. Cele mai mari prețuri la apartamente de lux sunt în sectorul 2, în cartierul Floreasca, și în sectorul 1 în cartierul Francez. Aici prețurile variază între 3000 și 4500 de euro lunar pentru un apartament cu suprafața de circa 200-250 de metri pătrați.

Chirie ieftină în București sector 6

Sectorul 6 se laudă din nou cu cele mai mici prețuri la apartamente. În cartierele Militari și Drumul Taberei găsești chirii de 300-350 de euro lunar. Prețul variază în funcție de suprafața locuinței, dar nu foarte mult. La polul opus, un apartament nou, modern mobilat, în Militari poate costa și 800 de euro lunar.

Și sectoarele 4 și 5 se laudă cu chirii accesibile, cu prețuri similare cu cele din sectorul 6. Aici plătești tot 300-350 de euro pe lună în cartierele Rahova, 13 Septembrie sau Berceni. Vezi toate anunturile la apartamente de inchiriat în București cu două și trei camere pe Storia.ro pentru a-ți găsi locuința pe gustul tău și al familiei tale, în funcție de propriile criterii.

Acum că știi ce să alegi în funcție de bugetul tău și de cartierul ideal în care vrei să locuiești, aruncă o privire și asupra sfaturilor noastre pentru alegerea locuinței de închiriat potrivită nevoilor tale. Găsești informații utile și despre semnarea contractului cu proprietarul.

Evoluția chiriilor în București

Ca tendință generală, este de reținut faptul că în zone precum Kiseleff-Aviatorilor sau Herăstrău-Nordului, prețurile sunt mai ridicate din cauza numărului mic de locuințe disponibile raportat la cerere și a apropierii față de locul de muncă sau față de zona centrală. 

La polul opus, cele mai mici chirii se găsesc în zonele Berceni, Rahova sau Crângași datorită faptului că aici densitatea locuințelor este mult mai ridicată, putând acoperi și chiar depăși ușor cererea.

Nu sunt puțini chiriașii care aleg o locuință în afara Bucureștiului. Cu cât locuința este mai departe de centru, cu atât prețul tinde să devină mai atractiv. De menționat este și posibilitatea de a negocia anumiți termeni contractuali, cum ar fi garanția sau avansul. Nu uita faptul că piața imobiliară este în continuă mișcare. Instaleaza aplicatia Storia și rămâi la curent cu toate noutățile în materie de imobiliare direct de pe smartphone-ul tău.

Alegerea locuinței cu chirie potrivită ție este foarte importantă, așa că informează-te și ține cont de toate criteriile de bază înainte de semnarea unui contract. Bucureștiul este în continuă dezvoltare imobiliară și îți oferă multe opțiuni din care să alegi. Ține cont de nevoile tale și alege-ți acum locuința mult visată.

Sursa foto: Shutterstock

Ultima editare: 09 mai 2022

Raluca Alexandra Cozmenco

De mai bine de un an scrie articole pentru unul dintre cele mai mari bloguri de design interior din România. Crede cu tărie că designul și atmosfera locurilor în care trăim și muncim ne influențează starea de spirit și o fascinează felul în care un spațiu își schimbă aerul numai prin repoziționarea unora dintre obiectele de decor deja existente.
Back to top button