Ghid imobiliar

Cum să îți păstrezi casa în siguranță cât timp ești în vacanță

Atunci când ai câteva zile libere, parcă abia aștepți să pleci puțin din oraș, ca să te poți recrea și deconecta de rutina pe care o ai zi de zi. Îți faci bagajele și pleci către o destinație turistică pe care voiai de mult să o cunoști sau într-o mică vizită la rude. Dar ce faci cu apartamentul tău, atunci când ești plecat pentru mai multe zile de acasă? Ca să ții departe hoții din locuințe, ia aminte la sfaturile de mai jos.  

Verifică tot înainte să pleci

 

E foarte important să nu uiți să verifici toate ferestrele, înainte să ieși pe ușă. Chiar dacă locuința va sta pentru mai multe zile neaerisită, confortul psihic că nimeni nu are cum să intre cât timp nu ești acasă e mult mai mare decât senzația de aer proaspăt, când intri înapoi în apartament. Nu lăsa geamurile deschise nici măcar în foarfecă, pentru că hoții din apartamente ar putea da un casting la un circ, așa sunt de experimentați în contorsionism. Pe unde poate intra capul unei persoane, pe acolo poate intra și restul corpului, deci mare atenție cum lași ferestrele. Bineînțeles, în afară de acest aspect, nu ar fi deloc plăcut să te trezești cu o mică inundație din cauza unei ploi, care poate apărea imediat după ce pleci, sau cu jumătate de casă înghețată, din cauza ninsorii care va intra pe geam. Deci orice anotimp ar fi, amintește-ți să închizi până la capăt ferestrele când pleci pentru mai mult de o zi de acasă.

 

Stai departe de rețelele de socializare

 

Cu toții suntem tentați să postăm diverse fotografii sau să dăm check in atunci când ajungem la destinație, însă acest obicei ar putea fi dăunător pentru tine și foarte benefic pentru hoți. Practic, îi vei invita să îți caute nestingheriți prin locuință, pentru că vor ști exact unde și cu cine ești, dar mai ales când te întorci acasă. Deci evită să faci postări publice despre locul în care te afli, ca să nu facilitezi un astfel de comportament din partea lor. Nu uita că nu numai tu folosești servicii precum Google Maps cu Street View sau alte aplicații cu precizie maximă.

 

Apelează la vecini

 

Vecinii îți pot fi de un real folos, mai ales dacă îi anunți că vei fi plecat pentru o perioadă. Îi poți ruga să își mai arunce un ochi din când în când către ușa apartamentului tău sau le poți lăsa o cheie, dacă ai încredere în ei, pentru ca, în cazul în care cineva urmărește să vadă când poate „acționa”, să vadă că locuința nu e nesupravegheată. 

Un aspect la fel de important atunci când pleci este să îi rogi să îți preia corespondența. O cutie poștală plină dă imediat de gol un apartament care nu a mai fost folosit de ceva timp, ceea ce ar putea reprezenta o tentație din partea hoților. Cere-le să ia din cutie reclamele, plicurile cu facturi sau orice altceva ar mai putea apărea din partea poștașului. În acest fel, spărgătorii vor crede că ești acasă.

 

Folosește camere video

 

Cea mai sigură metodă prin care te poți asigura că apartamentul tău este ferit de hoți este să îți montezi camere video, pe care le poți verifica sau controla chiar de pe smartphone-ul tău. Așadar, tu poți fi la plajă sau într-o pauză de schiat și poți deschide aplicația pentru câteva secunde și afla tot ce se petrece în fața ușii locuinței tale sau înăuntrul ei. Bineînțeles, ar fi ideal să îți montezi și o alarmă care să alerteze pe toți cei din imobil, în cazul în care cineva îndrăznește să intre în casa ta.

Cu puțină atenție, poți ține hoții la distanță de apartamentul tău atunci când pleci în vacanță.

Ultima editare: 16 iunie 2020
Back to top button