Design Interior

Liana Popa: Pregătește-ți casa pentru musafiri

Ne place sau ba, suntem pregătiți sau nu, de Sărbători și casa așteaptă ceva daruri de la noi. Fie că o gătim pentru noi, pentru musafiri sau doar ne dorim să îi facem ei un cadou, iată câteva moduri pentru a ne pregăti casa pentru decembrie.

Invită câțiva fulgi de nea în casă

decupeaza fulgi

Beteală strălucitoare, decorații albe, fulgi de nea din lână, plexiglas sau pâslă – iată doar câteva idei pentru a transporta puțină zăpadă în interior. Și e una care nici nu se topește!

pom de craciun modern

Transformă fructele în obiecte de decor

fructe pe post de decor

Exotice sau de sezon, întregi sau feliate, proaspete sau uscate – fructele pot fi un real ajutor în decorarea casei. Merele, nucile și portocalele pot fi tranformate în ornamente pentru brad, masa poate fi decorată cu tot felul de fructe, cetină de brad și lumânări, coronițele pot fi și ele împodobite cu fructe, iar cadourile sunt mai spectaculoase însoțite de un fruct și o cetină de brad.

coronita decorativa

decor de craciun

Împrumută-i casei câteva dintre bijuteriile și accesoriile tale 

accesorii de masa

Perlele pot fi transformate în beteală, broșele și cerceii pot concura cu cele mai strălucitoare globuri, panglicile cadourilor pot fi decorate de o mică bijuterie, iar fiecare șervet al mesei poate fi împodobit de un accesoriu auriu. Așa că, scotocește în sertarul cu bijuterii și împrumută-i casei câteva. Eu mereu îi ofer din broșele mele pe care le agăț în brad sau le așez pe masă, în dreptul fiecărui musafir, alături de câteva crenguțe de brad.

bradut

Crenguțe de brad… peste tot

crengute de brad

Indiferent că ai făcut brad sau nu, crenguțele de brad sau brazii îți pot acapara casa în luna decembrie. Și nici măcar nu trebuie să fie neapărat… brad. Pot fi brazi din turtă dulce, din carton sau din lână, forme de brad create din becuri, aluat sau acadele. Crenguțele, reale sau ba, pot decora mobila sau prăjiturile, pot însoți un cadou sau un șervet de masă. Și, de ce nu, poți pune și niște brazi… în brad.

decorarea mesei de sarbatori

Lumina – pune accente acolo unde e nevoie

accent pe lumina

Fie că este vorba de luminițe de brad, lumânări, felinare sau focul de la șemineu, lumina poate crea intimitate între cei prezenți. În plus, ea ascunde un loc sau subliniază un altul, încălzește sau șoptește o poveste. Poți apela la instalații sau becuri care se găsesc prin magazine sau poți improviza chiar tu ceva.

decorarea sarbatorilor de iarna

Fă loc tuturor în jurul mesei

masa festiva

Indiferent că ai o casă spațioasă sau una mică, ea poate fi pregătită astfel încât fiecare musafir să aibă un loc confortabil pentru savurarea bucatelor sau a conversației. Iată câteva idei: dacă spațiul și forma mesei permit, poți trage un fotoliu sau o mică canapea mai aproape de masă, poți improviza niște scaune din lădițe, cutii sau perne, iar în loc de o masă mare, poți amenaja mai multe mese mai mici.

pom de sarbatori

Gătește ceva simplu și bun

biscuiti de sarbatori

Ce ar fi ca în locul unei mese tradiționale cu 5 feluri, ce se succed într-o ordine precisă, să pregătești mai multe tipuri de gustări ce vor fi așezate pe masă în același timp? Așa lași musafirilor ocazia să își aleagă ce poftesc și eviți și conversațiile, puțin mai anevoioase, de la masă. Sau, dacă ai ca oaspeți apropiații casei, îi poți invita să gătiți ceva împreună. Doar ce poate fi mai potrivit pentru a intra mai repede în spiritul sărbătorilor decât să decupezi, împreună cu cei dragi, oameni de zăpadă din aluat pufos?

cozonac

Sărbători minunate și pline doar de musafiri pe placul tău!

Acest text face parte dintr-o serie de patru articole semnate de Liana Popa, în calitate de autorul lunii pe blogul Storia.ro.  Liana este absolventă de Istoria Artelor, a fost copywriter în mai multe agenții de publicitate, iar acum scrie pe avetisiperoz.ro și deține o mică agenție de creație, Elanul Galben. În fiecare săptămână, ea îți va prezenta un nou set de sfaturi utile care să te ajute să-ți amenajezi locuința de sărbători.

Poți să citești celelalte articole publicate aici:

7 lucruri care te ajută să-ți gătești casa de sărbătoare atunci când nu ai loc de brad

Schimbă rapid înfățișarea unei camere cu ajutorul plantelor

Ultima editare: 16 iunie 2020

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button