Design Interior

Sfaturi esentiale atunci cand alegi mobila de bucatarie

Bucataria este inima unei locuinte si locul in care, cel putin o data pe zi, toata familia se intalneste, indiferent daca membrii familiei gatesc impreuna sau daca se aduna doar sa serveasca masa. E locul in care se intampla adevarate magii, cand din cateva ingrediente, multe condimente si o gramada de iubire se nasc mancaruri delicioase si discutii interesante pana tarziu. Dar pentru ca toate acestea sa se intample, e nevoie de putina inspiratie, atunci cand alegi mobilierul pentru cea mai primitoare camera din casa. Ia in considerare sfaturile de mai jos, ca sa poti crea o energie placuta atunci cand petreci timp de calitate cu familia la masa in propria ta casa

Nu face rabat de la calitate

Alege o firma despre care esti sigur ca lucreaza cu materiale de calitate si cere oferte de la aceasta, in functie de spatiul de care dispui pentru bucatarie. Poti obtine si consultanta in ceea ce priveste asezarea pieselor de mobilier, astfel incat sa fie cat mai practice, dar sa creezi si ideea de spatiu mai larg. In orice caz, calitatea face diferenta intre aspectul unui mobilier si altul, asa ca opteaza pentru ea, in defavoarea trendului.

 

Nu te lasa amagit

Atunci cand vezi un set de mobilier intr-un show-room, e posibil sa te pacalesti, in sensul ca la sediul firmei, luminile sunt altele decat cele pe care le ai in propria locuinta. Bineinteles ca producatorul sau distribuitorul va vrea sa te faca sa te indragostesti de produsele sale, asa ca va folosi spoturi de lumina care sa scoata in evidenta fiecare unghi si finisaj al pieselor, insa nu uita ca in casa ta nu vor arata la fel. 

 

Nu cumpara mai multe decat ai nevoie

Entuziasmul cumparaturilor de mobilier poate fi destul de mare si se poate amplifica pe masura ce intalnesti articole care iti plac. Nu uita insa ca spatiul din bucatarie este, totusi, unul limitat si va trebui sa te opresti la un moment dat. Ia doar piesele de mobilier care iti sunt utile, chiar daca mult mai multe iti fac cu ochiul. In acest fel, iti protejezi bugetul si nu aglomerezi camera.

 

Afla destinatia bucatariei

Gandeste-te daca investitia pe care vrei sa o faci in bucatarie se reflecta in pasiunea ta sau a altui membru al familiei tale de a gati. Cu alte cuvinte, afla la ce anume folosesti bucataria, ca sa-ti dai seama ce fel de mobilier ti se potriveste. Daca ai o placere in a gati, inseamna ca bugetul pentru renovare ar trebui sa se indrepte catre achizitionarea de aparatura electrocasnica, mai degraba decat in mobilierul de bucatarie. Daca, in schimb, stai in bucatarie doar in timpul micului dejun, atunci cand servesti cafeaua sau seara, la un pahar cu vin, poti alege articole de mobilier mai cochete, cum ar fi cateva scaune de bar sau o masa moderna. 

 

Bucataria ar trebui sa fie locul in care intreaga familie imparte aceeasi energie, pentru ca mesele trebuie luate alaturi de cei dragi si intr-un cadru pozitiv, asa ca e bine sa-ti canalizezi energia in a gasi un tip de mobilier care e pe placul tuturor membrilor familiei. Alege cu grija si bucura-te de momente unice alaturi de cei dragi tie. 

Ultima editare: 16 iunie 2020

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button