Design Interior

Cum sa faci din sufrageria ta un loc WOW

Sufrageria este camera in care iti inviti musafirii, in care te relaxezi dupa o zi lunga de munca sau in care petreci timp pretios cu familia. Este prima incapere pe care o vad cei care iti calca pragul, deci putem spune ca este cartea de vizita a apartamentului tau sau a casei tale. Cu putina imaginatie si sfaturi de la specialistii in design interior, poti transforma sufrageria ta intr-un loc din care sa nu-ti mai vina sa pleci niciodata. Noi nu suntem designeri, dar iti putem da niste sfaturi pentru ca tu sa faci din livingul tau o camera pentru care toata lumea se va intoarce cu drag sa te viziteze.

Alege culori vesele si deschise

O camera inchisa la culoare duce cu gandul la sobrietate, iar sufrageria noastra nu trebuie sa arate ca o camera de conferinte. Din contra, trebuie sa atraga privirea celor care pasesc in ea si sa ii faca sa simta bine. Alege o paleta de culori vesela, dar nu stridenta, care sa reflecte felul tau de a fi sau activitatile care iti plac cel mai mult. Rosul, galbenul, albastrul sau verdele in nuante pastelate, cu mici accente in anumite colturi ale camerei, sunt culori pline de viata, care vor energiza pe oricine. 

 

Lasa camera aerisita

Mai ales daca spatiul de care beneficiezi nu este unul generos, in sufragerie nu ar trebui sa pui foarte mult mobilier, pentru ca o va face sa para si mai mica decat este. O canapea mare pusa in mijlocul incaperii va reduce vizual din suprafata camerei, asa ca alege sa o asezi pe colt. Daca vrei sa ai si un televizor, opteaza pentru suportul de perete, ca sa salvezi spatiu care ar fi ocupat de o comoda. O masuta de cafea si un covoras mic ar mai fi cele doua articole care ar trebui sa se regaseasca in sufrageria ta, asa ca nu-ti indrepta atentia catre biblioteci clasice sau alte piese de mobilier masive.

 

Fii indraznet

Nu cumpara mobilier fara personalitate, daca vrei sa lasi o impresie buna musafirilor tai. Sufrageria ta merita sa fie accesorizata cu cele mai indraznete piese de mobilier, care sa fie in contrast cu restul camerei. De exemplu, un fotoliu in culori metalice ar putea fi in centrul atentiei in locuinta ta. Sau poate un covor in culori aprinse, ori un perete intreg varuit altfel decat restul camerei. 

 

Nu lasa peretii goi

O sufragerie moderna poate avea peretii tapetati cu tabouri de mici dimensiuni, care, impreuna, formeaza o imagine completa, sau un loc dedicat amintirilor tale cele mai frumoase, adica fotografii din vacante sau din momentele cheie ale vietii tale. Daca imaginatia te lasa sa pasesti mai departe, poti prinde o bicicleta, functionala sau nu, de un suport suspendat pe perete, pentru un accent vintage.

Oaspetii tai trebuie sa iti recunoasca imediat stilul, atunci cand intra in casa ta. Nu lasa pe nimeni sa te influeteze atunci cand alegi mobilierul cu care sa-ti umpli sufrageria sau restul locuintei! Pune-ti planurile in aplicare si bucura-te de momente unice alaturi de familia si prietenii tai. Pentru mai multe idei despre decoratiunile interioare in trend, urmareste blogul Storia

Ultima editare: 16 iunie 2020

Raluca Alexandra Cozmenco

De mai bine de un an scrie articole pentru unul dintre cele mai mari bloguri de design interior din România. Crede cu tărie că designul și atmosfera locurilor în care trăim și muncim ne influențează starea de spirit și o fascinează felul în care un spațiu își schimbă aerul numai prin repoziționarea unora dintre obiectele de decor deja existente.
Back to top button