Sfaturi care te vor ajuta sa te muti mai simplu in noua locuinta

Sfaturi care te vor ajuta sa te muti mai simplu in noua locuinta

Atunci cand te muti e nevoie de foarte multa organizare, ca sa nu ratacesti obiecte sau sa iti pierzi cumpatul. E o perioada agitata, dar cu un plan bine pus la punct si cu putin ajutor din partea prietenilor sau a unei firme de mutat, vei reusi sa duci totul la bun sfarsit, fara sa te extenuezi. Ti-am pregatit o lista cu sfaturi, ca sa te poti muta in casa noua fara stres.

Nu lasa totul pentru ultimele zile

Nu e usor sa iti muti toate bunurile, mai ales daca ai petrecut mult timp in locuinta pe care te pregatesti sa o schimbi. Te-ai obisnuit cu o anumita organizare a lucrurilor, iar tranzitia nu este o activitate neaparat placuta, insa e necesara. Nu lasa mutatul pentru ultimele zile, decat daca este ceva neprevazut. In mod normal, 30 de zile ar fi de ajuns ca sa poti transfera toate bagajele in noul apartament. Vei avea timp sa le asezi in cutii si le vei putea organiza, astfel incat atunci cand le desfaci la destinatie sa iti fie foarte usor sa gasesti tot ce iti trebuie.

 

Alege o metoda de transport

Fa planurile din timp. Roaga un prieten, o ruda sau o firma de mutari sa vina in ziua in care trebuie sa eliberezi locuinta cu o masina indeajuns de mare, incat sa iti incapa toate bagajele in nu foarte multe drumuri. Ideal ar fi sa gasesti o masina cu remorca sau una de marfa, care, intr-adevar, costa mai mult pentru a o inchiria, dar mobilitatea si eficienta sunt mult mai mari, decat in cazul unui autoturism.  

 

Arunca tot ce nu folosesti

Acum ai ocazia sa scapi, in sfarsit, de obiectele pe care nu le folosesti si de care iti era greu sa te desparti. Poti face o alta familie fericita, donand tot ce nu iti mai trebuie, dar este in stare perfecta de functionare. Haine, piese de mobilier, aparatura electrocasnica, tot ce nu mai folosesti de cel putin sase luni iti prisoseste, deci le poti gasi o noua adresa. In felul acesta, vei avea mult mai putin de carat atunci cand te muti.

 

Pune etichete

Dupa ce asezi cu grija obiectele in cutii, nu uita sa le etichetezi, ca sa poti gasi mai usor la destinatie tot ce ai nevoie. Scrie ce ai pus in interior pe partile laterale ale cutiilor, nicidecum pe capac, pentru ca la transport pot fi asezate unele peste altele si nu vei avea acces la informatii.

 

Ai grija unde iti pui obiectele de valoare

Bijuteriile sau obiectele care au o valoare deosebita pentru tine trebuie sa fie transportate in maxima siguranta. Trebuie sa te asiguri ca sunt protejate in cutii speciale, de care sa te ocupi personal. Cel mai bine ar fi sa fii de fata cand sunt asezate in masina pentru transportul la destinatie, ca sa eviti pierderea sau distrugerea lor.

 

Nu in ultimul rand, asigura-te ca cei care te ajuta sa te muti, fie ca e vorba de prieteni sau angajati ai firmei de transport, au mereu la dispozitie apa si cafea, mai ales daca afara este foarte cald. Ajuta-i cum poti, insa preocupa-te mai mult de organizare, ca sa-ti fie mai usor sa despachetezi la destinatie si sa faci din noua ta casa un camin primitor.

Adresa ta de email nu va fi publicată pe site. Câmpurile marcate cu steluță* trebuie completate.

*