Organizare

Cum să îţi pregăteşti locuinţa pentru plecarea în vacanță

Cu sezonul estival în plină desfășurare, este important să iei în considerare faptul că locuința ta are nevoie de o atenție specială pe durata plecării în vacanță.

Sunt multe detalii pe care le iei în considerare în momentul în care îți pregătești o vacanță. Și, fie că vorbim despre cazare, transport, atracții turistice sau despre amănunte poate mai puțin cruciale, cum ar fi numărul de pălării sau de perechi de ochelari de soare pe care să le iei cu tine, toate acestea sunt importante pentru a avea parte de câteva zile în care să-ți poți încărca bateriile în liniște, fără surprize neplăcute.

Însă, de multe ori, surprizele neplăcute apar tocmai acolo unde ne așteptăm mai puțin, asa ca cel mai bine este sa le previi. Puțină atenție, anticipare și poate un telefon către cineva apropiat te pot ajuta să eviți o sumedenie de situații nedorite.

10 sfaturi pe care să le iei în considerare cu privire la pregătirea locuinței pentru zilele tale de vacanță

  1. Gândește-te ce poți face pentru a economisi energie și poate chiar și niște bani pe durata plecării tale de acasă.
  2. Ia în calcul opțiunea de a închide sursele de apă și de gaz.
  3. Deconectează electrocasnicele de la sursa de curent electric.
  4. Plătește toate facturile care vor deveni scadente în perioada concediului.
  5. Nu păstra în casă mâncăruri sau alimente care se vor strica pe durata vacanței.
  6. Udă plantele din casă sau asigură-te că există o persoană care te poate ajuta în privința aceasta.
  7. Nu lăsa geamuri deschise. Este important ca locuința ta să fie aerisită, dar o vreme nefavorabilă sau ‘vizitatori’ nedoriți (păsări, pisici) ar putea produce daune semnificative, care pot fi evitate.
  8. Asigură-te că nu au rămas haine ude în mașina de spălat și evită să lași haine la uscat dacă există riscul ca acestea să fie luate de vânt.
  9. Aruncă gunoiul sau golește tomberoanele de gunoi. Sigur nu vrei să ai parte de un miros neplăcut la întoarcerea ta acasă.
  10. Asigură-te că ai o persoană de încredere, în apropierea locuinței tale, pe care să o poți contacta în cazuri de urgență.

Desigur, o astfel de listă poate să difere de la caz la caz, însă important este ca tu să te asiguri că atunci când te vei întoarce acasă nu vei întâmpina neplăceri. Între timp, nu uita: dacă vrei să pleci la mare sau la munte și poate încă ești indecis cu privire la locația în care să stai, pe Storia.ro nu găsești numai anunțuri cu apartamente de vânzare și închiriere de locuințe, ci chiar și anunțuri cu oferte de cazare.

Ultima editare: 16 iunie 2020

Raluca Alexandra Cozmenco

De mai bine de un an scrie articole pentru unul dintre cele mai mari bloguri de design interior din România. Crede cu tărie că designul și atmosfera locurilor în care trăim și muncim ne influențează starea de spirit și o fascinează felul în care un spațiu își schimbă aerul numai prin repoziționarea unora dintre obiectele de decor deja existente.
Back to top button