Design Interior

Tendințele verii în designul interior

Moda nu se manifestă doar în zona de fashion. Există trenduri și în ceea ce privește mașinile, dar şi casele.

Casa mult visată este “la roșu”, iar gândurile tale stau acum numai la forme, culori, materiale, tehnologii si culori? Atunci e momentul să afli cum trebuie să-ți modelezi căminul în care te vei muta în acest an alături de cei dragi.

Elemente de design interior în tendinţe în 2017

După o pauză de câteva decenii, teracota revine în casele românilor. Se întâmplă asta deoarece toată lumea caută să înlocuiască tonurile reci din ultimii ani cu materiale calde. Teracota de acum se folosește la baie, dar și în zona șemineelor, reușind astfel să imprime un caracter călduros locuinței.

Un alt material cu o revenire spectaculoasă este pluta. O preferă, de obicei, familiile cu copii care de abia au început să meargă, pentru a evita astfel micile accidente care apar atunci când cel mic se cațără pe orice obiect de mobilier. Pluta este folosită în zona de living a casei, dar unii dintre români au dus-o și în dormitor, deoarece este un material ce reduce sunetele deranjante.

În ceea ce privește culorile folosite la amenajarea încăperilor, se observă o tendință de înlăturare a tonurilor marine și înlocuirea lor cu nuanțe de verde închis, întâlnit atunci când bați la pas pădurile întunecate. Acest lucru poate fi pus pe seama faptului că verdele este cea mai odihnitoare culoare, iar noi, atunci când suntem acasă, nu căutăm altceva decât să ne relaxăm. Practic, în 2017 se face trecerea de la peisajul mediteranean la cel scandinav. Așa că nu trebuie să te ferești, dacă bugetul vă permite, să așterni pe jos o blană sau o piele de animal. În tot acest peisaj mai poți adăuga un fotoliu impunător.

Patul, elementul central al oricărui dormitor, are parte, din punct de vedere design, o schimbare majoră în acest an. Ramele de până acum lasă locul tăbliilor tapiţate. Deja această tendință se poate observa în hotelurile de lux sau în casele unor VIP-uri. Fie că optezi pentru modelul clasic, în culori neutre, cu nasturi, sau unul de pluș sau catifea, tăblia patului va deveni o modalitate ușoară de a actualiza și de a adăuga strălucire unui dormitor.

decorare dormitor

Orice casă ce se respectă are un colț dedicat cititului. Uiți complet de griji atunci când lecturezi un roman, mai ales dacă biblioteca ta este amenajată într-un spațiu cu vedere largă spre natură. În acest an se poartă geamurile mari, aproape cât tot peretele, alături de care trebuie musai să așezi un divan.

Elementele metalice, metalele în sine, cuarțul, plexiglasul și opalul, toate vor aduce un strop de strălucire căminului tău. Materialele cu raze X, țesăturile transparente, mătăsurile plutitoare și diafane sau jaluzelele translucide vor da o notă de luminozitate și vor aduce un element de romantism acestei tendințe.

Ultima editare: 16 iunie 2020

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button