Ghid imobiliar

Cum sa-ti alegi casa potrivita daca esti muzician

Atunci cand ne alegem locuinta, fie ea proprietate personala sau chirie, cu totii avem niste criterii mai mult sau mai putin specifice. In general, primeaza considerentele financiare, de localizare, de spatiu si de confort. Iar cand aceste criterii sunt indeplinite, casa aleasa devine “acasa”.

Exista, insa, si oameni pentru care locuinta inseamna mai mult decat un loc de odihna. In cazul muzicienilor, spre exemplu, casa trebuie sa indeplineasca si anumite specificatii tehnice, sa aiba o anumita localizare si sa fie construita din niste materiale izolatoare. Daca hotarasti sa faci din hobby-ul tau o profesie, vrei sa repeti acasa si, de ce nu, sa si inregistrezi, trebuie sa tii cont de anumite aspecte atunci cand iti cauti o locuinta. 

Criterii pentru alegerea unei case

  1.  Cel mai important criteriu devine pozitionarea imobilului si structura acestuia. Sfatul nostru este sa cauti o locuinta la demisol, la parter sau la etajul intai al unui imobil, de preferat cu  cu magazin la parter. Astfel, nu trebuie decat sa ai grija sa nu ii deranjezi pe vecinii de deasupra apartamentului in care stai. Daca acesta este localizat pe colt si are mai multe camere, atunci problema zgomotului este rezolvata. Desigur, este important ca locuinta sa fie izolata fonic. Daca bugetul iti permite si poti alegi o casa care este de vanzare, problema deranjului vecinilor este eliminata.
  2. Localizarea. Daca esti pasionat de muzica si arta, cu siguranta vor exista momente in care ai nevoie de colaboratori. Conteaza ca locuinta sa fie pozitionata intr-un loc accesibil, sa fie aproape de mijloace de transport si usor de gasit. De aceea, e de preferat sa alegi o locuinta in centrul orasului.
  3. Avand in vedere ca activitatea de inregistrare presupune existenta unor aparate tehnice destul de scumpe, este bine ca locuinta pe care ti-o alegi sa fie sigura, sa aiba interfon si usa solida la intrare. Sistemele de supraveghere sunt un plus, iar Storia.ro iti permite sa selectezi locuinta potrivita inclusiv in functie de acest aspect.
  4. Compartimentarealocuintei faciliteaza alegerea camerei in care sa amenajezi studioul. In acest sens, este indicat sa ai acces cat mai usor in studiou atunci cand intri in casa, sa fie aproape de intrare, dar este bine sa fie suficient de departe astfel incat sa nu se vada echipamentele tehnice atunci cand deschizi usa.
  5. Aspectul locuintei reprezinta sursa de inspiratie a unui compozitor. Fie ca esti o fire boema, romantica, fie ca esti adeptul design-ului clasic si iti plac obiectele de mobilier masive, bine conturate, decorul si mobilierul devin sursa unor proiecte muzicale de succes. 

In genere, oamenii sunt diferiti, au nevoi fizice si spirituale diferite atunci cand vine vorba de locuinta potrivita. Cel mai important este sa stii sa cauti in functie de ceea ce iti doresti. De aceea, asa cum orice proiect obisnuit are la baza partea de cercetare, tot asa succesul muzical se datoreaza unor cautari indelungi, atat emotionale, cat si functionale. De aici, importanta gasirii locuintei potrivite, care sa fie in acelasi timp  si “acasa” si loc de munca.

Ultima editare: 16 iunie 2020
Back to top button