Ghid imobiliar

Ce trebuie sa stii daca iti vinzi proprietatea

Indiferent de cum evolueaza piata imobiliara, vanzarea unei case sau a unui apartament va fi un proces nu tocmai usor. Trebuie sa te inarmezi cu rabdare si e bine sa tii cont de cateva sfaturi, astfel incat tot precesul sa fie mai usor. 

Poti face asta singur?

Mai intai de toate, trebuie sa hotarasti daca vei face asta pe cont propriu sau vei cere ajutorul unui agent imobiliar. Desigur, daca alegi prima varianta, trebuie sa stii ca tot procesul va necesita mult timp alocat. Primul pas este sa pui un anunt de vanzare pe un site de specialitate care sa contina informatii atractive despre locuinta. Nu uita sa adaugi si cateva poze, pentru a oferi autenticitate anuntului si pentru a atrage mai multi posibili cumparatori. Trece in anunt toate informatiile utile despre apartament si nu uita sa mentionezi si avantajele oferite, cum ar fi zona linistita, vecinatatea cu magazine, accesul usor la mijloacele de transport in comun, scoli, spitale, puncte de interes public. Daca vrei sa fii ajutat, un agent imobiliar iti poate face treaba mai usoara. Vei scapa de programari si vizionari, si vei primi sfaturi importante de la un profesionist cu experienta, care va sti sa negocieze cu posibilul cumparator si se va ocupa de tot ce inseamna documente.

Stabileste un pret corect

Cauta online apartamente sau case de vanzare in zona in care este situata locuinta careia vrei sa ii gasesti un nou proprietar. In functie de pretul pietei si de de imbunatatirile pe care le-ai adus de-a lungul timpului proprietatii, poti „jongla” cu cifrele. Suprafata locuintei este cea care ar putea inclina foarte mult balanta in favoarea ta. Daca e vorba de un apartament, e important sa stii ca pentru parter si ultimul etaj preturile ar trebui sa fie mai mici, din cauza posibilelor disconforturi care ar putea sa apara. Daca e mobilat si poate fi dat in folosinta asa cum arata in prezent, pretul ar mai putea creste. Tine cont de toate aceste detalii ca sa nu sperii posibilii clienti. 

Apeleaza la mici trucuri

Dupa ce ai pus anuntul imobiliar de vanzare online, pregateste-te pentru oaspeti. Curata intreaga locuinta si aeriseste bine toate camerele. Ca un mic truc, poti pune o prajitura la cuptor sau poti cumpara un odorizant de camera care te duce cu gandul la ceva dulce. Ii va face pe cei care vin sa vizioneze locuinta sa se gandeasca la „acasa”. Pune o cutie de bomboane sau un desert la intrare, ca sa se simta bine-veniti. Intampina-i cu zambetul pe buze, lasa-i sa vada toate camerele si raspunde-le cu amabilitate la intrebari. 

Pentru mai multe sfaturi despre cum ai putea atrage cat mai multi posibili cumparatori ai locuintei pe care o ai la vanzare, te poti inspira dintr-un articol publicat pe blogul nostru, 10 sfaturi practice care te ajuta sa-ti vinzi mai repede locuinta. Spor la vanzare!

Ultima editare: 16 iunie 2020
Back to top button