Profesioniști

10 sfaturi practice care te ajuta sa-ti vinzi mai repede locuinta

Esti gata sa-ti vinzi locuinta? Cateva imbunatatiri simple pot fi decisive asupra impresiei unui potential cumparator si, probabil pentru semnarea contractului. In primul rand, pune-te in locul clientului si viziteaza-ti locuinta ca si cum ai vedea-o pentru prima data. Noteaza-ti aspectele pe care, ca un eventual cumparator, le-ai remarca, sau adu-ti un prieten sincer ca sa te ajute in acest sens.

Printre recomandarile principale sunt, cu siguranta, curatenia, ascunderea fotografiilor de familie sau eliminarea mobilierului excesiv sau supradimensionat.

In cazul in care decizi ca este momentul sa-ti vinzi locuinta, iata cateva sfaturi care-ti pot creste sansele sa vinzi mai repede.

Fa o curatenie generala. Curata de praf toata mobila, electrocasnicele (ai grija la echipamentele de ventilatii) si spala ferestrele. Curatenia bailor si a bucatariei pot fi decisive. Daca bugetul iti permite, angajeaza o firma profesionista de curatenie, pentru un rezultat garantat. De asemenea, ai grija sa nu fie dezordine. Inlatura gramada de pantofi de la intrare, „cosul” de corespondenta si facturi de pe masa sau orice altceva care poate inspira dezordine, chiar si cand este curat.

Fii atent la mirosurile din locuinta. Daca poti, incearca sa nu gatesti in zilele in care ai programate vizionari. Aeriseste bine si nu folosi prea multe odorizante pentru camera. Pot da impresia ca maschezi ceva. Daca vrei, poti gati, in schimb, ceva dulce, precum o tarta, prajitura sau chiar paine. Cine nu ar vrea sa asocieze un astfel de miros cu „acasa”?

Vopseste peretii in culori neutre. Oricat de mult iti place peretele rosu din camera ta, acesta ti-ar putea tine la distanta cumparatorii. Inainte sa scoti locuinta la vanzare, ai grija ca toti peretii sa fie vopsiti in nuante neutre, cum ar fi cafeniu sau alb, care permit clientilor sa se concentreze asupra spatiilor, nu asupra culorilor peretilor.

Pastreaza decorul simplu. Pentru a ajuta cumparatorii sa se imagineze in casa pe care o vinzi, scapa de orice element de decor care ar putea indeparta oamenii cu gusturi diferite. De exemplu, poti pastra o pictura clasica, dar incearca sa ascunzi o canapea cu imprimeu de zebra. De asemenea, indeparteaza obiectele personale, precum fotografiile de familie sau lucrarile de arta ale copiilor.

Cum sa vinzi un apartament

Ai grija la lumina. Deschide ferestrele pentru a lumina locuinta. In locurile mai intunecate, foloseste lampi de pardoseala sau de masa. O camera luminoasa si vesela arata mai bine, mai mare si este mai primitoare. Plantele pot ajuta, asa ca tine cateva ghivece la vedere. Ai grija ca plantele sa fie si ele curate, sanatoase si fara paraziti.

Scapa de mobilierul voluminos. Oricata nevoie ai avea tu de anumite piese de mobilier, daca programezi vizionari incearca sa scapi de orice piese de mobilier suplimentare sau supradimensionate, care ar putea face locuinta ta sa arate mai mica decat este in realitate.

Organizeaza-ti dulapurile! Spatiul pentru depozitare reprezinta un punct urias la vanzare, iar daca dulapurile tale sunt umplute pana la refuz, poti da impresia ca nu ai spatiu suficient. Foloseste cutii, separatoare sau alte solutii care sa-ti organizeze lucrurile si depoziteaza undeva ascuns articolele de care nu ai nevoie imediat.

Rezolva micile probleme pe care le-ai tot amanat. Cu siguranta exista lucruri marunte pe care ai vrut sa le faci in ultimele luni, dar de care nu te-ai mai apucat, cum sunt fixarea unui robinet sau repararea clantelor usilor. Ia-ti un weekend in care sa te ocupi de toate aceste maruntisuri pe care un cumparator le-ar observa imediat. Tu le stii cel mai bine!

Da fiecarei camere un scop. Alege o utilizare pentru fiecare camera (birou, camera de oaspeti, atelier de lucru etc.). Amenajeaza-le ca atare pentru a le putea prezenta in acest scop. Foloseste-te de orice detaliu care te poate ajuta sa vinzi mai repede.

Transforma-ti baia intr-un spa. Creeaza o senzatie de baie relaxanta, de lux. Asaza cateva covoare dragute pe jos, adauga cateva lumanari parfumate si plante false si cumpara toate textilele din baie (covorase, prosoape) in tonuri similare, cum ar fi verde deschis, albastru si alb. Nu uita sa inchizi toaleta! Acest mic truc poate face o diferenta surprinzatoare.

Fa-ti locuinta sa arate vie! Ajuta-ti eventualii cumparatori sa se vada traind in locuinta prin adaugarea unor ornamente utile, care sa sugereze modul in care poate fi folosit un anumit loc al casei. De exemplu, un fotoliu confortabil, care sa te cheme la o ceasca de cafea asezata pe o tavita cocheta, plus o carte, pot transforma un colt gol intr-o zona de lectura. Cateva sapunuri colorate asezate pe o tava decorativa pot face chiar si o baie mica sa fie mai atragatoare.

Pe langa acestea, fa-ti putin timp si aranjeaza si imprejurimile. Nu uita de palierul etajului unde locuiesti, poti curata liftul, sau, daca vrei sa vinzi o casa, ai grija de aspectul curtii si al garajului, dar si de exteriorul proprietatii. Orice detaliu poate face diferenta!

Ultima editare: 14 aprilie 2021
Back to top button