Avantajele si dezavantajele locuirii in zone aglomerate

Frumusetea oraselor si zonelor aglomerate consta in faptul ca sunt pline de viata. Daca esti o persoana activa, care iubeste viata, activitatea citadina si oamenii, o zona aglomerata este ideala pentru tine. In plus, marele avantaj al zonelor aglomerate este accesibilitatea chiriilor si a preturilor, in general.

Pentru a te ajuta sa decizi daca, intr-adevar, esti genul de persoana care si-ar dori sa locuiasca intr-un oras sau pe o strada aglomerata, am facut o lista cu argumente pro si contra acestui mod de viata.

Avantaje

  1. Siguranta. Subiectul sigurantei este destul de complicat si complex. Exista o sansa (dar nu o garantie) ca locuirea intr-o zona aglomerata, de obicei centrala, sa fie mai sigura decat una laturalnica sau mai putin locuita.
  1. Chiria mai ieftina. De cele mai multe ori, cladirile aflate in zone mai aglomerate se vand sau se inchiriaza la preturi mai mici. Si cine nu iubeste preturile mici?
  1. Accesul facil si disponibilitatea mijloacelor de transport. Daca alegi sa traiesti in oras, probabil vei aprecia accesul rapid si usor la locuinta, precum si disponibilitatea mijloacelor de transport in comun. Mai mult, aceste lucruri te tin in actiune, in mijlocul evenimentelor. Poti ajunge de oriunde acasa rapid si ieftin. Plus ca ai acces direct la magazine si cafenele, centre comerciale mari, teatre, cluburi etc.

shutterstock_590447441

Dezavantaje

  1. Zgomotul. Primul si cel mai evident dezavantaj al locuirii intr-o zona aglomerata este zgomotul. Intotdeauna aceste zone vin cu trafic intens, aglomerat si el, cu soferi mai nervosi sau care nu se pot dezlipi de claxon.

In cazul in care in apropierea locuintei se mai afla si o scoala, un spital, o sectie de politie sau o strada tranzitata de multe sirene, trebuie sa fii o persoana intr-adevar activa si care uraste singuratatea, pentru a locui intr-o astfel de zona. Daca locuinta se afla intr-o cladire istorica, cu tamplarie din lemn si geamuri cu un singur sau cel mult doua straturi, situatia se complica.

  1. Lipsa de intimitate. Daca esti genul de persoana careia ii place atentia si pe care nu o deranjeaza ca alti oameni sa stie sau sa vada cand gatesti, cand faci curat sau iei o cina romantica, avantajele locuirii intr-o zona aglomerata vor cantari mai mult pentru tine.
  1. Probleme mai mari cu animalele de companie. Daca locuiesti intr-o zona aglomerata si esti iubitor de animale de companie, nu vei putea lasa usa de la intrare deschisa si prietenul patruped sa alerge in voie. Cu atat de multe masini si biciclete zorite, va trebui sa-ti tii amicul intr-o lesa mai scurta.

Ganduri finale

In cazul in care te gandesti sa te muti intr-o zona sau pe o strada aglomerata, cantareste foarte atent argumentele pro si contra si decide conform stilului tau de viata. Daca, de pilda, esti o persoana cu un somn dificil sau care se trezeste la cel mai mic zgomot, cu siguranta o zona aglomerata nu este in avantajul tau. Dar, daca, din contra, iti place pulsul palpitant al orasului, sa traiesti chiar in mijlocul actiunii poate fi o optiune perfecta pentru tine.

Adresa ta de email nu va fi publicată pe site. Câmpurile marcate cu steluță* trebuie completate.

*