Topul oraselorArticole › Top cartiere din Romania cu cele mai bune facilitati medicale

Top cartiere din Romania cu cele mai bune facilitati medicale

Cartierul Dacia din Timisoara a fost desemnat de localnici ca fiind cartierul cu cele mai bune facilitati medicale din Romania. Topul continua cu Stefan cel Mare din Bucuresti, Gavana 3 din Pitesti, Zorilor din Cluj-Napoca si Rogerius din Oradea.

La coada clasamentului sunt cartierele Gai (Arad), Bereasca (Ploiesti), Ferneziu (Baia Mare) si Gara (Slatina).

cartiere-tara
Top cartiere din Bucuresti cu cele mai bune facilitati medicale
Peste 29.000 de bucuresteni si-au evaluat cartierul in care locuiesc. Cel mai apreciat a fost Stefan cel Mare, ales ca avand cele mai bune facilitati medicale din Capitala, urmat de zonele Dorobanti, Cotroceni si Floreasca. Zonele Basarabia, Aviatiei si Titan urmeaza in top. Ultimele pozitii sunt ocupate de Prelungirea Ghencea, Ferentari si 23 August (Catelul). Giulesti, Baicului, Rahova sau Militari sunt, la fel, cartiere desemnate de bucuresteni ca fiind dezavantajoase din punct de vedere al facilitatilor medicale. La mijlocului clasamentului se gasesc zone precum Tei, Bucur Obor sau Colentina.

infografic_facilitati_medicale

In Brasov, Centrul Civic, Astra si Tractorul sunt cartierele cu cele mai bune facilitati medicale, iar Stupini, Delta Cetatii si Noua sunt cele mai dezavantajoase din acest punct de vedere.

Pentru timisoreni, cartierele Dacia, Soarelui si Girocului au fost evaluate de catre localnici ca avand cele mai bune facilitati medicale, iar la coada clasamentului se numara zonele Aeroport, Freidorf si Lugojului.

Locuitorii orasului Targu Mures au desemnat 7 Noiembrie, Bulevardul 1848 (Dambu Pietros) si Central ca fiind zonele cu cele mai bune facilitati medicale. La polul opus se numara zonele Mureseni, Unirii si Tudor Vladimirescu.

Pitestenii au desemnat cartierele Nord-Spitalul Judetean, 9 Mai si Central ca fiind zonele cu cele mai bune facilitati medicale. Zonele Bereasca, Bulevardul Bucuresti si Mihai Bravu au fost desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al facilitatilor medicale.

Pentru locuitorii orasului Cluj-Napoca, cele mai bune cartiere din punct de vedere al accesului la facilitati medicale sunt Zorilor, Centru si Gheorgheni. La coada clasamentului se afla cartierele Buna Ziua, Someseni si Dambul Rotund.

cartiere-principale

Despre proiectul „Orase si cartiere din Romania”

Perceptia asupra accesului la cele mai bune facilitati medicale este cea de-a treia tema a studiului amplu realizat de Storia.ro si agentia de cercetare D&D Research, „Orasele si cartiere din Romania”, ce se va desfasura pana la finalul anului 2017. Pana in prezent, aproape 170.000 de romani au raspuns chestionarului propus de Storia.ro.

Pentru realizarea clasamentului, participantii studiului au fost invitati sa evalueze orasele si cartierele in care locuiesc din punctul de vedere al accesului la cele facilitatile medicale, pe o scala de la 1 la 5, unde 1 este foarte rau, iar 5 este foarte bine. Doar mentiunile care au primit cel putin 100 de raspunsuri au fost incluse in clasamentul final. Cercetarea completa poate fi consultata la acest link. Rezultatele sunt actualizate luna de luna, in functie de raspunsurile completate de romani in cadrul chestionarului Storia.ro.

Pentru mai multe detalii despre studiu, descarca RAPORTUL COMPLET PRIVIND FACILITATILE MEDICALE.