Design Interior

Casele de la Hollywood – cum te pot inspira locuintele vedetelor de film preferate

Vedetele de la Hollywood sunt celebre pentru filmele lor, pentru povestile de iubire surprinse de catre paparazzi, pentru tinutele fabuloase pe care le afiseaza la evenimente, dar si pentru casele spectaculoase in care locuiesc. Orice star care se respecta are cel putin o resedinta care impresioneaza prin dimensiune, suprafata, numarul de camere detinute, stil arhitectural si, nu in ultimul rand, prin suma de bani investita in realizarea ei.

Casa lui Jerry Seinfeld, spre exemplu, numara nu mai putin de 24 de camere si 13 bai, dar si un teren de tenis si o sala de bowling. Indragitul actor Will Smith se mandreste cu o resedinta imensa, cu 120 de camere, 5 piscine si 6 terenuri de tenis.

Suntem convinsi ca si tu visezi la casa vedetei de film preferate. Daca insa sumele implicate in realizarea unei astfel de locuinte ti se par imposibile, avem o veste pentru tine: te poti lasa inspirat(a) de resedintele starurilor si poti alege doar acele elemente care ti se potrivesc si pe care ti le permiti.

Si, daca in ceea ce priveste suprafata sau dimensiunea casei nu sunt prea multe de facut, designul interior iti ofera mai multe oportunitati, la care poate nici nu te gandeai. Dincolo de opulenta sau extravaganta, de pasiunea pentru o anumita culoare sau forma, locuintele vedetelor au cateva puncte in comun de la care ai putea sa te inspiri si tu.

Casele de la Hollywood

Starurile pun in prim plan hobby-urile si activitatile care ii reprezinta. Spre exemplu, resedinta de 17 hectare detinuta de catre Oprah Winfrey include si o sala de teatru; casa in care locuieste Kim Kardashian este dotata si cu un salon de infrumusetare.

Stim ca astfel de facilitati nu sunt la indemana oricui; important este insa sa te lasi inspirat de idee. Poti sa dai curs hobby-urilor tale si sa aduci in interior un element care te defineste si vorbeste despre pasiunile tale: un acvariu pe care sa-l plasezi in living sau o masa de ping-pong pliabila. Cu ajutorul unui fotoliu de mesaj in dormitor, poti sa-ti faci un mic spa la tine acasa. Un cos de baschet plasat in camera de lucru te poate ajuta sa exersezi de acasa.

Vedetele nu se tem sa fie extravagante. Ba chiar am putea spune ca le face placere sa se gaseasca in aceasta ipostaza. Celebra actrita Jayne Mansfield nu s-a sfiit sa-si faca la fel de cunoscuta casa in care locuia. Prin ce iesea in evidenta aceasta locuinta? Prin fatada roz, baia zugravita tot in nuante de roz si prin piscina in forma de inima.

Daca esti pasionata de o anumita culoare sau textura, asuma-ti cu curaj aceasta optiune! Poti alege sa-ti decorezi dormitorul in rosu: perdele, covoare, cuverturi si tapiterii. Sau poti sa-ti imbraci livingul in catifea – daca te atrage aceasta textura – de la tapet si pana la abajurul lampilor. Daca esti fascinata de stilul baroc, poti alege elemente de decor care evoca aceasta perioada.

Case vedete

Celebritatile isi gandesc designul caselor in jurul unor teme preferate. Locuinta cunoscutului designer vestimentar Tommy Hilfiger arata ca o galerie de arta;  fiecare perete reprezinta o piesa de arta contemporana in sine. In plus,  in casa se regaseste fiecare culoare a curcubeului.

Te poti lasa inspirat de aceasta idee pentru a-ti decora camera de zi sau intreaga locuinta pornind de la o tema centrala. O casa organizata in jurul unei tematici marine, de exemplu, ar presupune prezenta nuantelor de albastru, turcoaz sau verde, a elementelor care sugereaza mediul marin: rame cu scoici, tablouri reprezentand corabii sau valuri, a decoratiunilor din sfoara sau a textilelor cu dungi marinaresti.

Pastrand proportiile, vei vedea ca lucrurile tin foarte mult de imaginatie si de o abordare deschisa, lipsita de complexe.

Parca Hollywood-ul este un pic mai aproape, nu-i asa?

Ultima editare: 16 iunie 2020

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button