Cum pregătești decorul pentru o cină romantică acasă

Cina romantica acasa

Fie că este pentru o ocazie specială care merită să fie sărbătorită sau, pur și simplu, îți dorești să petreci o seară specială alături de partenerul tău, o cină romantică este mereu o idee bună. 

Deoarece faci acest gest pentru o persoană specială, care îți este mereu alături atât în momentele bune, cât și în cele mai puțin fericite, probabil că îți dorești ca totul să iasă perfect și să petreceți împreună o seară minunată. 

Dacă timpul nu vă permite să ieșiți la un restaurant pentru o cină romantică, puteți să aveți o seară cu adevărat specială și în confortul propriei voastre locuințe. În cele ce urmează, îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a organiza o cină romantică și pentru a-ți surprinde partenerul.

Caută un loc potrivit 

Înainte de pregătirea decorului, ar fi bine să te hotărăști asupra locului în care veți avea cina romantică. Alege un spațiu suficient de încăpător, în care să vă simțiți amândoi confortabil pe tot parcursul serii. În cazul în care locuiți la apartament, livingul este mereu o opțiune bună, însă dacă locuința voastră are o terasă suficient de spațioasă, iar vremea este frumoasă, ai putea alege acest loc pentru cina romantică. 

De asemenea, este important să găsești un loc care vă va asigura amândurora suficientă intimitate, pentru a nu fi deranjați de cineva. 

Cum alegi mancarea pentru o cina romantica

Alege masa, scaunele, vesela și tacâmurile 

Acum că ai găsit locul potrivit pentru cina voastră romantică, este momentul să acorzi atenție și detaliilor care vor transforma seara petrecută de tine și partenerul tău într-un moment cu adevărat special. 

Dacă îți dorești să aveți o seară perfectă, este important să nu lași nimic la voia întâmplării. De aceea, îți recomandăm să pleci din timp în căutarea unei mese rotunde, de preferat albă, care dă senzația unei atmosfere intime, dar totodată sofisticată. Pentru a crea un contrast, alege farfurii negre, lângă care vei așeza tacâmuri pe care le aveți în locuință, potrivite pentru un moment ca acesta. Asigură-te că scaunele sunt suficient de confortabile și că sunt la nivelul potrivit de înălțime a mesei pe care ai ales-o. 

Paharele vor trebui alese în funcție de băuturile pe care ai de gând să le consumați. Pregătește niște pahare cu picior înalt pentru vin, dar și pahare speciale pentru whiskey și brandy. 

Potrivește lumina

Lumina din locul în care veți avea cina romantică este un alt factor important, care va transforma seara petrecută împreună într-una perfectă. Dacă organizezi evenimentul într-una din camerele locuinței, poți regla iluminatul pe o intensitate cât mai joasă, iar dacă acest lucru nu este posibil, înlocuiește becurile cu unele cu o luminozitate mai scăzută. 

În cazul în care cina romantică va avea loc pe terasa locuinței sau în grădina din fața casei, va trebui să improvizezi și să creezi o lumină ambientală specială. Dacă nu ai posibilitatea de a trage un bec în locul întâlnirii, te poți folosi de lumânări. Așază lumânările strategic, pentru a forma un joc de lumini și pentru a crea o atmosferă romantică în întregul spațiu.

Muzica potrivita pentru cina romantica

Alege florile potrivite 

Nicio cină romantică nu este completă fără flori. Petale de trandafir presărate pe podea sau un buchet de flori proaspete, așezat în mijlocul mesei vor conferi întregii atmosfere un aer aparte și vor transforma seara într-una deosebită.

Dacă vrei ceva cu totul special, ar trebui să cauți un aranjament floral realizat în mod profesionist, care să-ți surprindă cu adevărat partenerul. 

Citește și: Cum iti alegi locuinta in functie de stadiul vietii tale 

Selectează muzica

Pentru a crea o atmosferă cu adevărat romantică, în care să vă pierdeți amândoi și să uitați de toate grijile cotidiene, trebuie să acorzi o foarte mare atenție și muzicii alese. Creează un playlist special, în care să incluzi și piesele voastre preferate.

Deși poți folosi laptopul pentru redarea pieselor, este recomandat să alegi o metodă care se pierde în decor și care nu vă va distrage. De aceea, cea mai bună soluție este o boxă portabilă, pe care să o așezi într-un loc ascuns, astfel încât să nu fie la vedere. Lasă muzica să cânte în surdină și așteaptă-ți partenerul. 

Meniu pentru o cina romantica

Pregătește meniul 

Cu toate că nu este un obiect de decor, mâncarea joacă un rol foarte important în orice cină romantică, iar dacă o alegi cum trebuie, vei asigura o seară perfectă pentru amândoi. Chiar dacă este un eveniment special, amintește-ți că aceasta este, totuși, o cină, iar preparatele alese trebuie să fie unele ușoare, potrivite pentru seară. 

Pentru început, pregătește câteva aperitive, care să conțină cât mai multe brânzeturi, croissante cu șuncă și cașcaval, icre sau orice preparat știi că i-ar plăcea partenerului tău. 

Pentru felul principal, mergi tot pe un preparat ușor, precum un file de somon la grătar cu legume sau o salată. La desert, poți opta pentru un tort cu ciocolată sau o tartă cu fructe. 

Să pregătești o seară romantică pentru partenerul tău este foarte ușor, întrucât faci totul din dragoste și din dorința de a-ți face persoana iubită fericită. Folosește-te de imaginație, acordă-ți câteva ore pentru a pregăti decorul și pentru a te asigura că totul este perfect.     

Adresa ta de email nu va fi publicată pe site. Câmpurile marcate cu steluță* trebuie completate.

*