Cartiere

Care sunt cele mai sigure cartiere din București

Capitala atrage an de ani mii de studenți sau angajați care vin să își îmbunătățească veniturile sau să studieze la diverse unități de învățământ. Tocmai de aceea, piața imobiliară din București este într-o permanentă mișcare și dezvoltare, ceea ce poate fi în avantajul celor care își caută un apartament de închiriat. Poate primul și cel mai important criteriu după care fiecare chiriaș își caută un loc pe care să îl numească „acasă” este cartierul unde este situat imobilul. Având atâtea opțiuni la nivelul întregului oraș, parcă te pierzi printre oferte, așa că ne-am gândit să îți venim în ajutor și să îți prezentăm o clasificare a zonelor din București în funcție de nivelul de siguranță al acestora.

În urma unui sondaj de pe blogul Storia, la care au participat peste 44 de mii de respondenți, am stabilit topul celor mai sigure cartiere din capitală, ca să îți facem căutările pentru un viitor apartament mai ușoare.

„Acasă” în București înseamnă acces facil la parcuri, școli și magazine precum și liniște. La fel de important este accesul la locuri de muncă bine plătite. Citește articolul Locuri de munca in Bucuresti: cele mai dezvoltate sectoare si remuneratia medie pentru a alege o chirie care să întrunească cerințele tale legate de chirie și acces facil la joburi bune. 

Unde e cel mai sigur să trăiești?

Pe primul loc al clasamentului care vizează siguranța cetățenilor s-a situat cartierul Aviației. Respondenții la acest sondaj s-au declarat foarte mulțumiți de toate facilitățile de care pot beneficia locuind acolo, inclusiv cele medicale, curățenia și accesul la magazine și restaurante. Liniștea face și ea parte din „meniu”, însă cine vrea să se bucure de toate acestea trebuie să plătească o chirie destul de mare lună de lună.

Nu departe de acest cartier se situează și zona Tineretului, care, deși nu se bucură de tot atâta liniște sau un nivel perceput la fel de ridicat al calității aerului, este o zonă foarte sigură pentru locuit. Accesul la magazine, restaurante și parcuri este la fel de satisfăcător pentru cei care stau în centrul capitalei, iar costurile pentru o chirie aici ar fi mai mic decât dacă ai alege să locuiești în Aviației.

Bronzul revine cartierului Titan, care continuă să fie una din cele mai apreciate zone din capitală mai ales pentru posibilitățile de recreere pe care le pune la dispoziția locatarilor, dar și pentru aerul curat de care se bucură cei care stau aici. Mai scump decât această zonă, cartierul Băneasa este foarte sigur și recomandat celor care au un buget mai ridicat pentru costurile închirierii unei locuințe și caută un cartier liniștit.

Care sunt cele mai nesigure cartiere Bucureștene?

Respondenții studiului făcut pe site-urile OLX.ro au spus că zona Ferentari este cel mai nesigur cartier din București. Aparent, nici facilitățile medicale nu îi încântă pe cei care au ales să locuiască în acest cartier, dar nici calitatea aerului sau nivelul de curățenie.

Ceva mai bine stă zona Bucur Obor, însă tot la coada clasamentului. Liniștea nu este un punct forte al cartierului, iar facilitățile educaționale sunt destul de reduse.

Pe al treilea loc la coada clasamentului s-a situat zona Baicului, care, deși ieftină, duce lipsă de multe facilități. Locuitorii zonei se plâng cel mai mult de absența unităților educaționale și de cele de recreere. Accesul la mijloacele de transport în comun este ceva mai permisiv, însă nu pare să compenseze pentru nivelul nesatisfăcător de curățenie.

Poți afla mai multe despre părerea bucureștenilor despre orașul în care trăiesc și detalii despre fiecare cartier în parte dacă treci în revistă sondajul făcut de Storia.ro.

Ultima editare: 16 iunie 2020

Raluca Alexandra Cozmenco

De mai bine de un an scrie articole pentru unul dintre cele mai mari bloguri de design interior din România. Crede cu tărie că designul și atmosfera locurilor în care trăim și muncim ne influențează starea de spirit și o fascinează felul în care un spațiu își schimbă aerul numai prin repoziționarea unora dintre obiectele de decor deja existente.
Back to top button