Organizare

Motive pentru care ar trebui să îți faci o listă de inventar când te muți

Atunci când te hotărăști să îți schimbi locuința, parcă nu știi de unde să începi. Ai atât de multe lucruri de împachetat, de transportat și de desfăcut la destinație încât nu ai nicio idee cum o să decurgă totul, însă trebuie să îți faci un plan concret, ca să nu rătăcești nimic în timpul mutării. Cel mai indicat ar fi să îți faci o listă sub formă de inventar cu fiecare cameră din apartamentul tău și să nu te sperii de volumul mare de muncă. Odată începută treaba făcută organizat vei vedea că lucrurile nu stau atât de rău precum îți imaginai și că poți lua cu tine tot ce îți dorești și să te folosești de ele în noua ta casă. Cum anume poți ajunge de la vorbe la fapte?

Împachetează cu cap

 

Nu contează cu care cameră începi, atâta timp cât te apuci propriu-zis de treabă. Să spunem că alegi baia ca primă încăpere pe care să o împachetezi. Pune în cutii sau în genți mai întâi obiectele voluminoase, cum ar fi rafturile de la duș, dulapul în care îți ții cosmeticele și coșul de rufe. Locurile rămase libere le poți umple cu flacoanele de șampon, gel de duș, prosoape sau halatele de baie. Pune totul astfel încât fiecare parte să aibă o formă de amortizare, în cazul în care la transport s-ar putea ciocni între ele cutiile. Cu alte cuvinte, păstrează prosoapele mari pentru a înveli obiectele fragile.

 

Poți trece mai apoi la celelalte camere folosind același principiu, mai întâi obiectele mari, apoi cele care se pot desface, cum ar fi dulapurile sau alt tip de mobilier demontabil. Abia pe urmă poți pune în bagaje și lenjeria de pat, hainele sau alte lucruri de care vei avea nevoie și în noua locuință. 

 

Nu uita să scrii pe cutii de unde provin obiectele din interior și ține o listă aproape cu tot ce ai pus în bagaje, ca să îți fie mult mai ușor să găsești tot ce ai nevoie la destinație. Poate că ți se va face foame și vei uita unde ai pus tigaia preferată. Nu îți dorești asta, nu-i așa?

 

Asigură-ți bagajele

 

Ai mare grijă cum transporți tot ce ai luat cu tine din fosta locuință. Cel mai indicat ar fi să apelezi la o firmă specializată în mutări, pentru că poți avea siguranța că nu vei găsi cioburi în loc de pahare în cutii. Dacă nu ai posibilitatea aceasta, cere unui prieten să te ajute, poate chiar unul care să aibă la îndemână o mașină mai mare. Astfel, nu va trebui să faci mai multe drumuri și vei termina mult mai repede cu mutatul. Nu lăsa pe nimeni să aibă grijă de lucrurile tale, ca să nu ți se rătăcească sau să nu se distrugă la transport.

 

Despachetează ordonat

 

Atunci când despachetezi, încearcă să o faci la fel de ordonat ca atunci când ai pus totul în bagaje. Dacă vei respecta aceeași ordine, vei face totul aproape mecanic, deci nu va trebui să investești foarte multă energie. Pentru a simți și mai mult gustul schimbării, poți aranja mobilierul și obiectele de decor altfel decât ai făcut-o până acum. 

 

Dacă vrei să te muți și nu ai găsit locuința ideală pentru tine, aruncă un ochi pe Storia.ro și alege-ți de acolo o locuință pe care să o numești „acasă”.

Ultima editare: 16 iunie 2020

Raluca Alexandra Cozmenco

De mai bine de un an scrie articole pentru unul dintre cele mai mari bloguri de design interior din România. Crede cu tărie că designul și atmosfera locurilor în care trăim și muncim ne influențează starea de spirit și o fascinează felul în care un spațiu își schimbă aerul numai prin repoziționarea unora dintre obiectele de decor deja existente.
Back to top button