Chiriaș

Cum să găsești un apartament pet-friendly

Atunci când iubești animalele, ai face aproape orice efort ca să le știi în siguranță și să le faci fericite. Nici nu încape vorba să locuiești fără ele, însă acest lucru ar putea fi un impediment real în găsirea unui apartament de închiriat. Majoritatea proprietarilor nu acceptă chiriași care vin împreună cu prietenul lor patruped din motive mai greu de acceptat de iubitorii de animale, dar foarte reale, din punctul lor de vedere. Teama că ar putea să i se distrugă mobila sau parchetul, că vecinii nu ar fi de acord cu zgomotele pe care animalele le pot face sau că locuința va căpăta un miros specific e mai mare decât dorința de a închiria un apartament cât mai repede. 

Ce trebuie să faci, ca să poți trăi în armonie cu proprietarul apartamentului în care vrei să te muți?

Nu îi ascunde faptul că vei veni însoțit

 

Indiferent dacă anunțul de închiriere precizează sau nu, ești dator să îl anunți pe cel de la care iei apartamentul că prietenul tău necuvântător va veni să locuiască acolo. În felul acesta, eviți discuțiile în contradictoriu care ar putea apărea ulterior și nu riști să fii nevoit să pleci la câteva zile după ce te-ai mutat. Nimeni nu trebuie să fie mințit, mai ales că acest detaliu va ieși imediat la suprafață. E imposibil ca niciun vecin să nu observe că plimbi câinele sau să audă când pisica miaună în casă. Începe colaborarea cu dreptul și fii transparent. 

 

Așteaptă-te să cauți mai mult

 

Ofertele de închiriere a caselor unde sunt acceptate animale de companie sunt mult mai puține la număr, însă trebuie să te înarmezi cu răbdare. Ce-i drept, nici mobilierul dintr-o locuință unde ți se permite să îți ții patrupedul nu este rupt din revistele de design interior, așa că e posibil să faci compromisuri. Însă când vei simți iubirea din partea prietenului tău cel mai bun, nu-ți va mai păsa că în sufragerie nu ai o canapea nouă. 

Dacă vrei să colaborezi cu un agent imobiliar, cere-i să îți prezinte doar ofertele care acceptă animale de companie, ca să mai salvezi timp.

 

Analizează blocul 

 

E foarte important să te interesezi, înainte de a semna contractul de închiriere, ce fel de vecini ai. Cel mai mult vei avea de-a face cu cei care locuiesc sub tine, deasupra ta și la același etaj cu tine. Dacă vreo familie dintre cele lângă care stai va fi deranjată de prezența câinelui sau a pisicii tale, nu vei avea un trai foarte liniștit. Se va plânge mereu de zgomot, lătrat sau mieunat și vă veți crea reciproc disconfort. Mai bine cauți un loc în care sunteți bine primiți. 

 

Interesează-te de vecinătăți

 

Ar fi bine să găsești un apartament lângă un parc, mai ales dacă ai cățel. La fel de important este să ai și un magazin de unde îi poți cumpăra mâncare animăluțului tău, dar și o clinică veterinară, în cazul unui eveniment mai nefericit. Dacă nu cunoști foarte bine un cartier, roagă-ți agentul imobiliar să te ajute cu informațiile acestea.

 

Animalul tău de companie este asemenea unei ființe umane, doar că nu poate vorbi. Și el are nevoie de confort, liniște și iubire, deci ai grijă ca acolo unde vă veți muta se va putea bucura de toate acestea din plin.  

Ultima editare: 16 iunie 2020

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button