Case cu biniște

#3caseîn3zile: Jurnal de călătorie cu Sânziana Negru

De curând, am provocat-o pe Sânziana Negru, lifestyle blogger, să locuiască în 3 case diferite timp de 3 zile. Părerile, ideile și sfaturile ei sunt o bază bună de plecare dacă vrei să pornești în vânătoare de case. Mai jos, concluziile scrise chiar de ea.

În ultima perioada m-am plimbat destul de mult prin țară. La munte, la mare, peste tot. Am văzut niște locuri care m-au făcut să-mi spun din nou că nu apreciez țara asta atât cât ar trebui.
Unul din aceste locuri este Vama Buzăului, în județul Brașov, unde împreună cu Storia.ro am început un proiect care m-a încântat vizual mai mult decât pot descrie pe perioada celor 3 zile în care am vizitat cele 3 case propuse de ei.

Valley21 se numește complexul unde se află prima casă vizitată, în mijlocul naturii, unde te trezești dimineața și e suficient să arunci o privire pe geam ca să exclami: “Ce norocos sunt ca trăiesc!”. E locul perfect pentru a fugi de agitația din București, putând fi la fel de bine și o casă de vacanță. Design-ul vilei este o reinterpretare contemporană a tradiționalelor case construite în trecut.

complexul valley 21

casa

Nu sunt nici pe departe un expert în a aprecia case, abia acum îmi cultiv gustul pentru decorațiuni interioare și mi se deschide apetitul tot mai mult pentru tot ce înseamnă “good living”, însă după aceste 3 zile de energie bună în 3 case absolut superbe, cu siguranță mi-aș regândi planurile de viitor.

vizita casa

A doua casă pe care am vizitat-o (și ea integrată foarte bine în mijlocul naturii) a fost în Satul Scandinav din Snagov. Adică ceva mai aproape de București. Este cel mai nou proiect rezidențial din România, compus din case active, caracterizate prin consum redus de energie. Găsești atât case impunătoare, cu 3-4 dormitoare, pentru o familie numeroasă, cât și case ceva mai mici, mai cosy (și mai pe placul meu), ambele având un stil arhitectural unic, minimalist, cu linii clare. Realistic vorbind, chiar e un loc unde mi-aș achiziționa o casă în următorii ani, mai ales ca e în afara Bucureștiului.

bucatarie

dormitor

piscina

Sejurul caselor s-a încheiat la Cluj, în cartierul Măraști, împreună cu Blitz Imobiliare, într-un complex rezidențial unde am găsit un apartament minunat, în care aș putea sa mă mut și mâine. Asta pentru ca mai am câțiva ani de muncit pentru una dintre cele două case de mai sus.

living

amenajare living

Apartamentul m-a cucerit datorită felului în care era decorat, peretele cu tapet sub formă de hartă și instalația de escaladă au fost atracțiile încăperii.

În final, nu pot decât să le mulțumesc celor de la Storia.ro pentru provocarea lansată, criteriile după care mi-aș alege o casă sunt mult mai bine definite acum, având experiența #3zileîn3case, iar vouă vă recomand să aruncați un ochi pe site. Sper să vă fie util materialul în cazul în care ieșiți la pescuit de case pe internet și nu știți unde anume să vă uitați.

Întreaga aventură a Sânzianei poate fi descoperită pe sanziananegru.com.

Ultima editare: 16 iunie 2020
Back to top button