Design Interior

De ce trebuie sa tii cont atunci cand amenajezi o camera de adolescent

Camera unui adolescent trebuie sa fie la fel ca el, adica plina de energie si cu o personalitate puternica. Cand te gandesti la un adolescent, te duci cu gandul imediat la o entitate vulcanica, usor schimbatoare, dar si plina de viata, la fel cum ar trebui sa te simti si atunci cand intri in micul lui univers. Tine cont de sfaturile de mai jos, atunci cand ii decorezi camera copilului tau.

Foloseste combinatii de culori puternice

Spiritul independent al adolescentilor merita sa fie reflectat in culorile camerei in care petrec cel mai mult timp. Rosul, negrul si albul formeaza cel mai puternic contrast, care place aproape tuturor si nu se va demoda niciodata. Bineinteles, orice alta combinatie de culori este binevenita cand vine vorba de design interior in apartamentul tau sau in camera lui, in functie de gusturile adolescentului tau. Intreaba-l ce culori ii plac si fa in asa fel incat ele sa se regaseasca si in camera lui.

Gaseste un punct de atractie

Fie ca alegi sa colorezi un singur perete altfel decat pe ceilalti, ori asezi intr-un colt un corp de iluminat intr-un design aparte sau il lasi pe el sa umple o parte a camerei cu pozele lui preferate, trebuie sa gasesti un loc din camera adolescentului tau care sa reprezinte punctul principal de atractie al incaperii. Practic, toate celelalte obiecte se vor aseza pe langa acesta, dand intregii camere un aer tineresc.

Alege formele geometrice

Formele din geometrie care se regasesc in asternuturile din camera adolescentului, pe pereti ori pe rafturi nu vor arata doar foarte bine, dar vor crea un echilibru intre personalitatea lui libertina si nevoia de ordine. 

 

Alege tapetul

Spre deosebire de var, tapetul poate fi mult mai usor de indepartat sau de lipit pe pereti, fara sa-ti mai bati capul cu o curatenie generala, necesara dupa fiecare varuit. In acest fel, ii permiti sa schimbe designul camerei sale mai des decat ai vrea sa redecorezi si restul casei. Adolescentii se descopera in fiecare zi mai mult, de aceea au nevoie de intelegere si sustinere, cand se plictisesc de haine, tunsoare sau de interiorul camerei lor. 

 

Decoreaza tavanul

Tavanul a fost si va fi un punct de atractie pentru adolescenti. Fie ca aleg sa isi lipeasca posterele cu formatia preferata, sau ca vor sa reproduca o imagine cu Universul din acuarela sau pur si simplu lipesc stelute fosforescente, adolescentii nu vor sa vada un tavan alb. Asa ca sustine-l pe al tau sa se bucure de el si sa il transforme asa cum doreste, ca sa-si poata exercita libertatea.

 

Asigura-i lumina de care are nevoie

Lumina naturala etrebuie sa ajunga in toate colturile camerei, asa ca asigura-te ca are suficiente surse de lumina, sub forma de becuri, spoturi sau instalatii de lumini. O camera cu multa lumina, fie ea si artificiala, este o camera mai vesela. 

 

Adolescenta este o perioada de tranzitie nu foarte usoara, dar plina de nou si inedit. Fii alaturi de copilul tau in cea mai importanta parte a vietii sale, punandu-i la dispozitie o camera asa cum isi imagineaza. Asta o sa va apropie mai mult si o sa se simta inteles si apreciat.

Ultima editare: 16 iunie 2020

Raluca Alexandra Cozmenco

De mai bine de un an scrie articole pentru unul dintre cele mai mari bloguri de design interior din România. Crede cu tărie că designul și atmosfera locurilor în care trăim și muncim ne influențează starea de spirit și o fascinează felul în care un spațiu își schimbă aerul numai prin repoziționarea unora dintre obiectele de decor deja existente.
Back to top button