Design Interior

3 investitii de bun augur pentru modernizarea bucatariei tale

Bucataria este un loc foarte important din casa. Aici pregatesti masa, in diminetile de weekend, aici iti poti bea cafeaua si tot aici iti chemi la masa prietenii si familia. De aceea, e bine sa iei in calcul modernizarea acestui spatiu o data la cativa ani. Mobilierul de aici, ustensilele sau electrocasnicele se pot deteriora datorita utilizarii lor zilnice, de fiecare membru al familiei. Iata ce poti sa faci atunci cand a venit timpul pentru modernizarea bucatariei tale: 

Electrocasnicele pentru bucatarie

Aceasta gama de produse a cunoscut in ultimii ani un avant spectaculos, bazat pe inovatie si design. De aceea, daca aparatura din bucataria ta este usor invechita, alege ceva nou, ce iti poate simplifica treburile din bucatarie. O hota buna, de exemplu, atrage cu putere toti aburii si o mare parte a mirosului de mancare atunci cand gatesti. De asemenea, noile frigidere intelgente iti ofera mai mult spatiu de depozitare, sunt prevazute cu sistem de racire automata a apei si consuma mult mai putina energie fata de frigidele cu care am crescut. 

Masa, scaunele si dulapurile

Ai la dispozitie o gama variata de scaune de bucatarie, mese ergonomice si din materiale foarte bune sau corpuri de mobila de toate culorile. Daca te hotarasti ca este timpul pentru o schimbare a aerului din bucataria ta, inlocuirea mobilierului este probabil cea mai vizibila solutie. In acelasi timp, poti opta pentru un model mult mai modern de faianta, in ton cu noile piese de mobilier achizitionate. O bucatarie moderna trebuie sa iti ofere in primul rand o utilitate sporita, de aceea tine cont de acest aspect pentru a-ti usura munca atunci cand gatesti. 

Ustensile cu o viata lunga

Ustensilele premium pentru gatit ofera o experienta aparte in bucatarie. De exemplu, un set de cutite profesionale surprinde atat prin eleganta liniilor, cat si prin calitatea materialelor. Lamele din otel inoxidabil de cea mai buna calitate, manerele ergonomice, suportul din lemn de bambus in care le poti depozita, toate acestea contribuie la experiente de gatit mult mai reusite. De asemenea, ustensilele foarte bune au o durata de viata de 30-40 de ani, chiar daca pretul lor este unul mai ridicat. 

Iata cateva sugestii pe care noi ti le-am oferit mai sus, fata de modul in care poti da o noua fata bucatariei tale. Poti face acest lucru o data la aproximativ 10 ani, sau de ce nu, chiar si mai des.

Ultima editare: 16 iunie 2020

Raluca Alexandra Cozmenco

De mai bine de un an scrie articole pentru unul dintre cele mai mari bloguri de design interior din România. Crede cu tărie că designul și atmosfera locurilor în care trăim și muncim ne influențează starea de spirit și o fascinează felul în care un spațiu își schimbă aerul numai prin repoziționarea unora dintre obiectele de decor deja existente.
Back to top button