Design Interior

Cum sa alegi culorile potrivite pentru peretii casei tale

Daca esti in plina renovare a apartamentului sau a casei, trebuie sa stii ca este foarte importanta culoarea cu care alegi sa-ti varuiesti peretii, pentru confortul tau. In functie de destinatia camerelor, paleta de culori te poate ajuta sa amplifici sau, din contra, sa anulezi anumite senzatii.

 E normal sa vrei sa te odihnesti si sa ai un somn cat mai adanc in dormitor, sa ai pofta de mancare in bucatarie sau sa te poti relaxa in sufragerie. Daca esti in cautarea inspiratiei pentru cum ai putea face asta, tine cont de urmatoarele sugestii in ceea ce priveste starea pe care ti-o creaza anumite culori. Casa ori apartamentul tau va fi, din nou, locul in care te intorci cu mult drag.

 

Rosu

Stiai ca atunci cand vezi rosu, inima ta pompeaza mai mult sange, ceea ce inseamna ca tensiunea iti creste? Daca alegi sa varuiesti peretii unei camere cu rosu, e bine sa stii ca energia acelei incaperi va creste si, cu cat intensitatea culorii va fi mai mare, cu atat si adrenalina resimtita va fi mai intensa. Coloreaza-ti peretii in rosu pe hol, daca vrei sa creezi o prima impresie puternica, ori in sufragerie sau in bucatarie, pentru ca rosul stimuleaza conversatiile si timp de calitate cu prietenii.

 

Galben

Din punct de vedere psihologic, galbenul te duce cu gandul la fericire, pentru ca este culoarea soarelui. Se potriveste de minune in bucatarie sau in baie, pentru ca iti ridica nivelul de energie. Daca vei alege aceasta culoare pentru hol, musafirii tai se vor simti foarte bine primiti. Totusi, nu e recomandat sa folosesti galbenul pentru camera bebelusului tau, pentru ca acesta va fi mai agitat. Cand vorbim de aceasta culoare in cromoterapie spunem stimulare a nervilor si purificarea corpului.

 

Albastru

In opozitie cu rosu, aceasta culoare iti va cobori tensiunea si iti va face respiratia sa fie una mai linistita. Asadar, este ideala pentru dormitoare sau spatiile de recreere, dar si pentru baie, fiind o optiune clasica pentru aceasta incapere. Foloseste nuante de albastru deschis si nicidecum varietati tari ale acestei culori, mai ales daca o alegi pentru camerele cu putina lumina naturala, pentru ca poate da senzatia unui spatiu trist. 

 

Verde

Este considerata cea mai relaxanta culoare pentru ochiul uman. Impreuna cu proaspatul galben si linistitorul albastru, vei putea crea cea mai potrivita paleta de culori pentru orice camera a casei tale. Daca alegi sa folosesti verdele pe postul de culoare principala intr-o incapere, vei face un loc unde stresul dispare prin minune. Se mai spune ca este o culoare care ajuta la fertilitate, asa ca, daca vrei sa ai un copil curand, picteaza peretii dormitorului cu verde.

 

Bucura-te de multitudinea de optiuni pe care le ai la dispozitie, atunci cand iti renovezi locuinta si alege culorile preferate, in functie de sugestiile de mai sus. Pentru idei indraznete, poti combina paletele de culori cu grafitti sau poti opta pentru modelul uni. Oricum ar fi, simte-te ca ACASA!

Ultima editare: 16 iunie 2020

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button