Utile

5 semne ca ar trebui sa renunti la chirie

Pentru fiecare dintre noi exista o etapa cand simtim nevoia unei schimbari majore in viata noastra. Poate ca ai schimbat nu unul, ci mai multe joburi pana acum, insa cand vine vorba de a renunta la chirie si a iti lua o locuinta a ta, nu ai inca curaj. Nu exista o regula cand ar fi bine sa renunti la chirie, insa apar semne ca totusi ar fi momentul sa treci la pasul urmator.

5 semne ca ar trebui sa renunti la chirie

  1. Ai terminat studiile

Este avantajos cand imparti chiria la doi cu colegul sau colega de facultate. Ai mai mult spatiu decat intr-o camera de camin, ai implicit mai mult confort si iti place cand se aduna gasca la voi acasa. Daca anii studentiei au trecut, atunci implicit nevoile si activitatile tale au devenit altele. Acum ai un job full time, noptile pierdute au cam disparut, in plus te afli intr-o relatie serioasa de ani buni si gandurile de viitor sunt in doi. Este momentul sa iei in calcul pasul de a iti lua casuta ta!

2.  Ai vrea sa stii ca acela va fi mereu locul tau

A sta in chirie implica si surprize din partea proprietarului. Te poate anunta ca s-a hotarat sa vanda, drept pentru care trebuie sa iti faci bagajul si sa te muti. Nu e deloc placut sa iti cari toate lucrurile. Nu poti sa faci o investitie in acel apartament, cum ar fi un tapet sau o oglinda de perete, pentru ca stii ca nu vei ramane acolo. Intr-o zi va trebui sa pleci. Daca tanjesti sa poti decora locul in care stai dupa gusturile tale, gandeste-te ca poate a venit momentul sa renunti la chirie.

3. Ai vorbit cu parintii despre a-ti lua apartament si au fost de acord sa te ajute

Un lucru care sperie cel mai mult la ideea de a renunta la chirie si a cumpara apartament este plata avansului la banca. Este o suma frumusica pe care probabil nu ti-o permiti si prin urmare amani. Daca insa ai deschis subiectul cu ai tai si acestia te-au incurajat sa renunti la chirie, mai mult, ti-au propus sa te ajute cu bani pentru avans, ei bine, inseamna atunci ca ai tras lozul cel mare!

4.  Ai facut un calcul pe hartie si socotelile ies pozitive

A face rata la banca pe 30 de ani sau 20 de ani ca sa iti iei apartament presupune in prealabil un calcul riguros. Vei plati luna de luna o suma de bani, s-ar putea sa fie mai mare decat chiria pe care o dai in prezent. In plus, trebuie sa pui pe hartie si banii pe care va trebui sa ii dai nu doar pentru avans, cat si la notar, pentru renovari si mobila. Daca deja pana in prezent ai strans o suma frumusica, salariul ti-a fost marit si socotelile dupa ce tragi linie ies bine, atunci spune “adio” chiriei.

5.  Ai nevoie de mai mult spatiu

Daca acum stai cu chirie intr-o garsoniera, suma de plata fiind astfel mai mica, probabil ca simti ca nu mai ai loc. Daca intre timp la tine s-a mutat jumatatea ta, inseamna cu atat mai mult ca nu ai loc sa respiri. Probabil aveti amici care deja au facut pasul si si-au luat apartamentul lor, v-au invitat la ei impreuna cu restul gastii, insa voi nu puteti sa faceti astfel de intalniri la voi. Spatiul este prea mic, insuficient pentru toti prietenii pe care ii aveti.

Pe Storia.ro gasesti locuinta in functie de necesitatile pe care le ai. Curaj in a face schimbarea! Noi provocari, noi privelisti de la fereastra casei tale!

Ultima editare: 16 iunie 2020
Back to top button