Design Interior

Navy-Blue, culoarea verii in amenajari interioare

Navy Blue este cea mai inschisa nuanta de albastru; culoarea este atat de intensa, incat uneori iti da senzatia ca este vorba despre negru. Este o culoare sobra si eleganta, dar, in acelasi timp, foarte versatila – se potriveste in aproape orice tip de decor si stil de design interior.

Anul acesta, Navy Blue este o nuanta “pe val” in amenajarea locuintei; daca esti pasionat(a) de aceasta culoare, iti oferim mai jos cateva sfaturi despre cum o poti utiliza in decoararea casei, cu rezultate cat mai bune din punct de vedere estetic.

In primul rand, fiind o culoare atat de puternica, Navy Blue trebuie folosita cu moderatie. Nu este indicata pentru a-ti zugravi toti peretii camerei; un singur perete este suficient pentru a puncta o pata de culoare si pentru a contrabalansa, spre exemplu, un mobilier preponderent alb, intr-un living minimalist. Si in dormitor poti varui tot un singur perete in aceasta nuanta de albastru – se va potrivi foarte bine cu mobila din lemn natur si cu accesorii textile in culori neutre.

Daca faci parte din categoria indraznetilor si nu ti-e teama sa pui in aplicare idei originale atunci cand vine vorba de designul interior, atunci poti opta pentru zugravirea peretilor cu dungi albe si Navy Blue. Este cea mai la indemana varianta pentru a-ti decora locuinta in stil maritim. Atentie, insa, nu orice tip de camera se preteaza la o astfel de idee. Pentru ca dungile albe si albastre sa creeze un efect armonios, ai nevoie de o camera mare, luminoasa si de o atenta accesorizare, cu detalii simple, minimaliste si monocrome.

In bucatarie, cel mai indicat ar fi sa folosesti culoarea Navy Blue la mobilier. Piesele de mobila compacte, bine finisate se vor potrivi foarte bine intr-o incapere cu pereti albi si cu electrocasnice argintii. O alta idee pentru bucatarie ar fi un perete din caramida albastra, situat chiar in zona de gatit – aragaz sau blat de lucru.

Daca nu te simti suficient de curajos pentru a utiliza Navy Blue pe suprafete mari – cum ar fi peretii, plafonul sau podeaua – dar vrei totusi sa fii in tendinte, te poti rezuma cu succes la piese de mobilier si accesorii.

O canapea dintr-un material pretios – piele sau catifea – in nuanta Navy Blue va arata spectaculos intr-un living decorat in stil clasic. De asemenea, un set de draperii in aceasta culoare va aduce un plus de eleganta aristocratica intr-un dormitor. Alte idei pentru care poti opta: un covor de lana plasat in birou sau in camera de lucru, un set de perdele dintr-un material vaporos in living, piesele de mobilier din baie sau lenjeria de pat din dormitor.

In situatia in care nu-ti doresti sa faci o schimbare majora in locuinta, dar ai vrea sa punctezi cateva detalii in Navy Blue, in special pe timp de vara, poti alege accesorii de mici dimensiuni. O vaza din sticla mata va arata superb pe masuta de cafea, mai ales daca in ea vei pune trandafiri galbeni sau un buchet de floarea-soarelui.

Navy culoarea

De asemenea, daca vara asta vrei sa-ti decorezi casa in stil maritim, poti combina obiectele de decor in culorea Navy Blue cu alte elemente care sugereaza mediul naval: scoici, boluri cu nisip, decoratiuni din franghie impletita, machete de corabii, berete de marinar. Totul tine doar de imaginatie si de talentul tau de a alatura piese din registre diferite, astfel incat rezultatul final sa fie unul armonios.

Ultima editare: 19 februarie 2021

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button