Design Interior

Cum sa-ti decorezi apartamentul intr-un mod creativ, inspirat din natura

Desi s-a lasat destul de mult asteptata, primavara este anotimpul care ne readuce la viata. Odata cu vremea mai buna si cu verdele crud al naturii, simtim si nevoia sa ne impodobim casele in cinstea noului anotimp. Cele mai la indemana decoratiuni sunt cele florale – in general, buchete, cosuri sau diverse aranjamente cu flori de sezon.

Daca insa iti doresti sa-ti decorezi casa intr-un mod mai aparte, cu obiecte mai putin obisnuite, avem pentru tine mai jos o lista de idei si propuneri inedite.

Utilizeaza obiecte de decor interior cu motive florale. Poti aduce florile in casa ta in diverse moduri, nu doar sub forma de buchete. Opteaza pentru lampadare cu abajur din panza si aplicatii florale sau pentru covoare ori cuverturi cu motive care se inspira din lumea plantelor. O alta idee ar fi sa decorezi piesele de mobilier sau ramele foto cu flori multicolore din hartie sau material textil. Unde mai pui ca le poti face chiar tu cu mana ta intr-o dupa-amiaza ploioasa.

idei amenajare dormitor si living

Adu cat mai multa culoare in casa ta. Primavara inseamna o explozie de culori: iarba verde, copaci in floare, fluturi cu aripi delicate. Replica si tu in locuinta ta tot acest univers multicolor. Pune-ti imaginatia la treaba si apeleaza cu incredere la un tapet metalic, vopsea fluorescenta sau autocolante. De asemenea, micile obiecte de decor, utilizate altfel, pot aduce o pata de culoare in casa ta. Gandeste-te la o carafa din metal, rosu-aprins, pe care sa o folosesti pe post de vaza, la un cuier vintage, din lemn reconditionat, in care sa-ti pastrezi cheile de la masina sau de la intrare, ori la un tablou decorativ realizat din scoici si pietre multicolore.

Materiale reciclate. Sustine natura, care tocmai s-a trezit la viata, decorandu-ti casa cu diverse obiecte reciclate. Ce poti folosi? Practic, cam tot ce ai la indemana. Sticlele sau borcanele goale, de mai multe marimi, pot fi utilizate pentru a pastra florile sau alte maruntisuri. Poti sa-ti faci, de exemplu, o pusculita pentru monezile mici dintr-un borcan, pe care sa-l pictezi apoi cu o vopsea speciala. Daca desenezi pe el si motive florale, e clar, primavara a venit oficial in casa ta. Dopurile de pluta de la sticlele de vin sunt numai bune pentru a realiza un decor de perete – ai nevoie doar de multa imaginatie si putina indemanare.

Obiecte neobisnuite. Lucruri la care nu te-ai fi gandit niciodata ca ar fi potrivite pentru asa ceva, pot deveni decoratiuni inedite, numai bune pentru a-ti scoate locuinta din anonimat. Cum ar fi sa montezi o bicicleta pe care nu o mai folosesti, pe peretele din living? Eventual, Pegasul din copilarie pe care ai invatat sa mergi.

Sau, ca sa ramanem tot in universul velo, ce-ar fi sa folosesti saua de la o bicicleta veche pentru a realiza un scaun neobisnuit? Cu siguranta, musafirii tai se vor ingramadi sa stea pe el. La fel de neasteptat ar fi si un decor de perete realizat dintr-o trusa de scule – un ciocan, surubelnite, o cheie franceza si cateva piulite ar arata grozav montate in sufragerie.

idei amenajare living

Ofera obiectelor vechi o alta viata. Daca e primavara, e momentul potrivit sa aduci in casa ta mobila noua. Ce-ar fi insa daca ar fi vorba, de fapt, de piese de mobilier vechi, reconditionate, “readuse la viata” si carora li s-ar da o noua sansa sa straluceasca in locuinta ta? O usa veche, pe care toata lumea s-ar fi gandit sa o arunce, poate fi transformata de un mester priceput intr-un blat de bucatarie sau intr-un raft.

Da obiectelor de decor o alta utilitate. Nu in ultimul rand, gandeste-te la ce alta intrebuintare ai putea sa dai lucrurilor din locuinta ta. Un cos de paie sau din rafie poate deveni un loc grozav pentru a pune un ghiveci cu flori. La fel, un aranjament floral poate fi montat intr-o colivie metalica.

Lista noastra de idei se opreste aici. In continuare, iti uram spor la decorarea casei si o primavara cat mai frumoasa!

Ultima editare: 16 iunie 2020

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button