Design Interior

DIY: cum sa-ti accesorizezi casa cu tatuaje de perete

Pentru ca stim ca decorarea locuintei este extrem de importanta pentru tine, astazi o sa-ti povestim (aproape) tot ce ai nevoie sa stii despre tatuajele de perete, adica stickere decorative sau autocolante de perete.

Stickerele sunt o optiune ideala atunci cand vrei sa-ti accesorizezi casa ori apartamentul fara a face investitii mari. Practic, ele iti permit sa modifici, uneori radical, aspectul peretilor si chiar al intregii incaperi, fara a fi necesar sa renovezi casa. In plus, daca dupa ceva timp te plictisesti de imaginea de pe perete sau pur si simplu iti doresti altceva, e foarte simplu sa dezlipesti autocolantul si sa aplici alt tatuaj.

Stickerele de perete sunt realizate din diverse materiale; cele mai populare sunt facute din vinil sau hartie. In ceea ce priveste forma sau culoarea, e bine sa stii ca poti alege dintr-o varietate mare de modele. Flori, forme geometrice diverse, animale, insecte, imagini abstracte, litere sau citate intregi, portrete, elemente naturale – cu siguranta, vei gasi ceva potrivit pentru tine in magazinele de specialitate.

cum sa iti decorezi casa cu tatuaje de perete

In ceea ce priveste paleta cromatica, oferta de stickere este la fel de bogata. Poti folosi autocolante in culori puternice pentru a realiza contraste interesante cu restul incaperii. In plus, nu trebuie sa te limitezi doar la pereti – acestea pot fi aplicate si pe piesele de mobilier. Va trebui insa sa cauti tatuajul potrivit in functie de suprafata pe care vrei sa-l aplici. De exemplu, pentru pereti dati cu var lavabil este nevoie de un adeziv special, adaptat acestui material; similar, si pentru tatuajele pe care vrei sa le aplici pe mobilier metalic.

In cazul in care nu gasesti nimic care sa-ti starneasca imaginatia, poti apela oricand la personalizare. Adica iti poti gasi un furnizor care sa-ti realizeze autocolante conform preferintelor tale. Mai mult, daca ai aptitudini artistice, le poti da viata prin intermediul colajelor. Cum ar fi sa-ti decorezi dormitorul cu elemente grafice create chiar de tine?

Daca tot am amintit de dormitor, e bine sa stii ca stickerele sunt grupate si pe tematici – sunt unele special realizate pentru bucatarie, de exemplu, in timp ce altele se potrivesc mai bine in living. Tematica insa nu trebuie sa te limiteze, in functie de preferintele tale, iti poti decora camera cu orice model doresti.

Autocolantele iti ofera si ocazia de a testa diverse elemente si motive. Daca nu esti sigur ca ti-ai dori pentru mult timp sa ai in sufragerie un perete galben cu frunze argintii, tatuajele sunt solutia salvatoare. Poti testa succesiv mai multe idei pana ajungi la o varianta care-ti place. La fel, daca esti genul care se plictiseste rapid si ai in permanenta nevoie de ceva nou in viata ta, incearca tatuajele de perete. Poti avea o camera noua de cateva ori pe an.

Nu trebuie sa-ti faci griji ca vei depune eforturi mari in acest sens. Stickerele decorative se aplica foarte usor, au aderenta buna pe perete si rezista bine in timp – cu conditia sa nu fie expuse direct la factori de mediu – cum ar fi, de exemplu, razele soarelui. Inainte de ale lipi, asigura-te ca suprafata de aplicare este foarte curata, fara urme de praf sau alte impuritati. Dezlipeste autocolantul, fixeaza-l si apoi preseaza puternic, pentru ca acesta sa se lipeasca. Gata, tocmai ti-ai decorat sufrageria. Este la fel de simplu si sa-l inlocuiesti, pentru ca tatuajele se indeparteaza usor, fara a lasa urme.

Nu ne ramane decat sa-ti dorim cat mai multa inspiratie in alegerea celor mai interesante stickere decorative!

Ultima editare: 14 aprilie 2021

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button