Design Interior

Cum transformi un apartament inchiriat in „acasa”

Ai reusit sa inchiriezi garsoniera sau apartamentul mult visat, insa nu te simti ca acasa? Stim, uneori e greu sa-ti gasesti locul intr-un spatiu inchiriat, tocmai de aceea avem pentru tine cateva sfaturi prin care sa-ti transformi noua locuita in acasa.

Imbraca-ti apartamentul in culorile preferate
Culorile dintr-o locuinta sunt foarte importante, iar specialistii au ajuns la concluzia ca nuantele care ne inconjoara ne influenteaza in bine starea de spirit. Decoreaza-ti, asadar, apartamentul in culorile preferate, pornind de la mobilier si pana la cele mai mici decoratiuni.

Daca te atrag nuantele puternice, alege accesorii cu care sa personalizezi fiecare incapere. Vei crea un efect de unitate vizuala in toata casa si vei regasi peste tot cromatica preferata. Ideea este sa plasezi in fiecare incapere un element in culorea care-ti place: o cuvertura in dormitor, un serviciu de cafea in bucatarie, un suport de umbrele pe hol.

Canapea colorata

Pune confortul pe primul plan
Este esential sa te simti bine in noua ta locuinta. Prin urmare, alege orice piesa care iti creste gradul de confort, fie ca este vorba de un covor moale in dormitor sau de un balansoar in care sa citesti in dupa-amiezile tarzii. Alege cu grija salteaua de pat, intrucat, dupa o zi obositoare, iti doresti sa te bucuri de un somn linistit.

Nu uita insa nici de aspectul functional al decorarii unui apartament. Mobilierul masiv, spre exemplu, se poate dovedi o idee mai putin fericita daca peste un timp urmeaza sa te muti iar. Obiectele minimaliste, care nu ocupa mult loc si iti lasa cat mai mult spatiu la dispozitie sunt o idee de care poti tine cont. Tot din acelasi registru fac parte si piesele multifunctionale – o masa pe care o poti folosi si ca birou sau o canapea cu spatiu generos de despozitare.

Decor living

Personalizeaza fiecare camera
Transforma fiecare camera intr-un loc care sa „vorbeasca” despre tine . Daca iti place marea, ai grija ca elementele marine sa nu lipseasca din nicio camera. Alege rame foto cu scoici, un mic acvariu pe care sa-l asezi in living, un bol cu nisip de pe plaja pe care sa-l plasezi pe birou. Daca ai hobby-uri, ai grija ca apartamentul tau sa reflecte acest lucru.

Personalizeaza spatiul

Nu uita nici de mica ta colectie de amintiri si obiecte personale: suveniruri din vacante, tabloul pictat de prietena cea mai buna, trofeul castigat la primul maraton la care ai participat, fotografiile cu oamenii dragi tie. Toate aceste obiecte trebuie sa aiba un loc al lor in noua ta casa.

Decorarea casei

In aceeasi ordine de idei, fotografiile reprezinta cel mai rapid mod de a te simti ca acasa intr-un spatiu nou. Opteaza pentru rame colorate sau atipice si fii creativ si nu te limita la plasarea fotografiilor doar pe pereti. Lipeste fotografii magnetice pe frigider sau printeaza-le pe tot felul de materiale: piatra, metal, panza sau lemn. In final, nu uita ca „acasa” este mai mult decat un spatiu, este o stare de spirit.

Ultima editare: 16 iunie 2020

Cristina Pop

Pasionată de cifre și scris în aceeași măsură, Cristina a reușit să își construiască o viață care o face fericită. Îi place să petreacă timp de calitate alături de oameni care o inspiră. E de părere că nu doar cei care ne înconjoară ne fac viața mai bună, ci și spațiile amenajate creativ, așa că pasiunea pentru design interior a venit firesc și o explorează și prin scris.
Back to top button